Productschap Wijn

Nieuws

Het nieuwe boek van wijnkenner Rudolf Pierik


- PERSBERICHT -

Utrecht, oktober 2002

Het nieuwe boek van wijnkenner Rudolf Pierik

Nu bij Kosmos-Z&K Uitgevers:

Portugese Wijnen

Een overzicht van alle wijnen en wijnbouwgebieden van Portugal

Naast de door veel Nederlanders gedronken traditionele Franse, Duitse en Italiaanse wijnen, is er tegenwoordig steeds meer vraag naar andere buitenlandse wijnen. Ook Portugese wijnen kunnen zich verheugen in een groeiend koperspubliek. Net als voor veel andere buitenlandse wijnen geldt echter vaak: Onbekend maakt onbemind. Hoe weet je als leek welk wijngoed smakelijke wijnen produceert, welk karakter een bepaalde wijn heeft en welke wijnen je het beste kunt kopen?

Portugal heeft een rijke en bijzondere wijncultuur. Traditionele rassen als Chardonnay en Cabernet Sauvignon worden er vrijwel niet verbouwd, terwijl de voor de wijnbouw zo belangrijke locale rassen buiten Portugal nauwelijks bekend zijn. Het land kent echter een zeer gevarieerd wijnassortiment, van de lichte vinho verde tot de opmerkelijke madera, en daarom valt er voor de wijnliefhebber nog veel te ontdekken.

Rudolf Pierik is wijnliefhebber en kenner, maar hij schrijft zijn boeken op een boeiende en wetenschappelijke manier. Van zijn hand verschenen al eerder enkele betrouwbare en prettig leesbare naslagwerken, onder andere over port. In Portugese Wijnen geeft hij een volledig overzicht van de wijnbouw en DOC-gebieden van Portugal en besteedt hij tevens aandacht aan de geschiedenis van de Portugese wijnbouw en de authentieke Portugese druivenrassen. Ten slotte bevat het boek een uitgebreide woordenlijst, een omvangrijke collectie aanbevolen wijnen en een waarderingsoverzicht van de wijnen van de afgelopen jaren.

Tegelijkertijd verschijnt er van de hand Rudolf Pierik een zakboekje Wijnterminologie. Dit boek bevat meer dan 1000 termen uit de wereld van wijn.

Portugese wijnen Wijnterminologie
ISBN 90 215 3793 1 ISBN 90 215 3963 2
Gebonden, 144 paginas Paperback, 64 paginas
Prijs: 18,50 Prijs: 5,50


- einde persbericht -

Voor informatie en recensie-exemplaren kunt u contact opnemen met: Kosmos-Z&K Uitgevers, Promotie & publiciteit, Anouschka Peterink, tel.: 030-234 92 52, fax: 030-234 92 47
E-mail: promotie@kosmoszk.nl
www.boekenwereld.com


Copyright © 1996-2002 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum