Rijksuniversiteit Groningen

24 okt 2002

Nummer 135 23 oktober 2002

Gea Cramer herbenoemd in Raad van Toezicht

Veel ervaring in besturen
Raad van Toezicht
Noot voor de pers

Mevrouw drs. G.A. Cramer is door de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen herbenoemd tot lid van de Raad van Toezicht van de Rijksuniversiteit Groningen. De termijn van haar nieuwe benoeming loopt van 1 augustus 2002 tot en met 31 juli 2006.

Mevrouw Cramer werkt sinds 1992 in dienst van Rabobank Nederland, eerst als onderzoeksmedewerker Sociaal Beleid & Onderzoek en later, vanaf 1996, als senior beleidsmedewerker Arbeidszaken. Na haar studie Andragogie aan de Rijksuniversiteit Groningen (doctoraal 1988) was zij ruim twee jaar als onderzoeker verbonden aan het RION, een onderzoeksinstituut op het gebied van onderwijs, en aan het Andragogisch Instituut van de RUG.

Veel ervaring in besturen

Tijdens haar studie was mevrouw Cramer actief in een aantal besturen en commissies. Onder andere was ze lid van het dagelijks bestuur van de vakgroep Andragogie, het dagelijks bestuur van de subfaculteit Pedagogische & Andragogische Wetenschappen en van de redactiecommissie van de Universiteitskrant Groningen. In 1986 en 1987 was zij adviserend lid van het College van Bestuur van de RUG met de portefeuilles studentenzaken, onderwijs & onderzoek en emancipatie.

Raad van Toezicht

De Raad van Toezicht is een orgaan vergelijkbaar met de Raad van Commissarissen in het bedrijfsleven. De Raad is belast met het toezicht op het bestuur en beheer van de universiteit en moet goedkeuring geven aan het bestuurs- en beheersreglement, het instellingsplan, de begroting en het financieel jaarverslag. De Raad telt een voorzitter en vier leden. Op het ogenblik zijn dat de heer drs G.H.B. Verberg (voorzitter), mevrouw M. de Boer, mevrouw drs. G.A. Cramer, mevrouw drs. A. de Widt-Nieuwenhuizen en de oud-ambassadeur van de Bondsrepubliek Duitsland de heer dr. O. von der Gablentz.

Noot voor de pers

Meer informatie: afdeling Interne en Externe Betrekkingen RUG, tel (050) 363 54 46, fax (050) 363 63 00, e-mail vpr@bureau.rug.nl