Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Den Haag, 24 oktober 2002

Eerste cd Matangi Kwartet in platenzaken

De eerste cd van het Matangi Kwartet, met de veelzeggende titel Première, is sinds kort in de Nederlandse platenzaken verkrijgbaar. Oorspronkelijk zou het kwartet de cd uitsluitend in eigen beheer en bij concerten verkopen. Na de enthousiaste ontvangst door publiek, kenners en pers werd besloten om deze keuze te herzien.

Met hun eerste cd geven de leden van het Matangi Kwartet een beeld van hun kwaliteiten en presenteren ze zich als een hecht strijkkwartet. Daartoe kozen ze voor een degelijk repertoire, met werken van Schubert, Haydn en Dvorák. Alle aandacht die rondom Première is ontstaan heeft het kwartet ertoe gezet om de cd in samenwerking met distributeur Codaex op de reguliere cd-markt te brengen. De cd is inmiddels in het hele land verkrijgbaar.

Binnenkort betreedt het kwartet opnieuw Studio van Schuppen in Veenendaal om het voor hen geschreven werk Bats from Hell van Chiel Meijering op te nemen. Er bestaan plannen om dit werk alvast als single uit te brengen.

Informatie voor de pers

Voor meer informatie over het Matangi Kwartet, recensie-exemplaren van de cd en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met het Matangi Kwartet, Nander Cirkel, tel. 070-3512910 / 06-27127196 of e-mail nander@matangi.nl. Zie ook www.matangi.nl.