Gemeente Leeuwarden

Collegebesluiten van 22 oktober 2002 ¦ Reisgebied Wvg-pashouders uitgebreid ¦ Onderzoekswerkzaamheden blindganger Jelsumerstraat opgeschort ¦ Werkwijze Leeuwarder Sluitende Aanpak wordt opgenomen in regulier beleid ¦ Hoe stuurt u een brief aan de gemeenteraad of aan het college van burgemeester en wethouders? Onderzoekswerkzaamheden blindganger Jelsumerstraat opgeschort

Het college van b. en w. heeft besloten om het zoeken naar de blindganger (niet ontplofte bom uit de Tweede Wereldoorlog) op het terrein Dammelaan voor onbepaalde tijd op te schorten. De werkzaamheden naar het lokaliseren van de blindganger zijn tot nu toe helaas zonder resultaat gebleven. Het gehele risicogebied noordelijk van de toegangsweg naar MCL Noord is afgezocht. Gebleken is dat de blindganger daarin niet aanwezig is. Daarom is dit gebied vrijgegeven en kunnen de geplande bouwwerkzaamheden voor een instelling van de Geestelijke Gezondheidszorg (GGZ) doorgaan. Voor het maken van de fundering dient wel gebruik te worden gemaakt van een trillingsvrije schroefmethode. Voortzetting zou namelijk leiden tot een aanzienlijke belemmering van de verkeersdoorstroming en overige overlast. Zoals afsluiting van de Jelsumerstraat en toegangsweg naar MCL Noord, het afsluiten van het parkeerterrein en de toegang naar uitvaartcentrum Jelsumerhof.

Collegebesluit 22 oktober 2002

Reisgebied Wvg-pashouders uitgebreid



Collegebesluit 22 oktober 2002

Werkwijze Leeuwarder Sluitende Aanpak wordt opgenomen in regulier beleid

Het college van b. en w. heeft besloten om de Leeuwarder Sluitende Aanpak deel uit te laten maken van het reguliere beleid. Tot nu toe was de werkwijze van de Sluitende Aanpak nog experimenteel. Doelstelling van de Leeuwarder Sluitende Aanpak is het creëren van een vangnet voor jongeren van 12 tot 23 jaar die (dreigen) buiten de boot (te) vallen. De RMC-functie (Regionale Meld- en Coördinatiefunctie Voortijdig Schoolverlaten) speelt hierbij de centrale rol. Op verzoek van de gemeente Leeuwarden heeft de Vrije Universiteit te Amsterdam de werking van het model geëvalueerd. De VU concludeert, samengevat, dat het model in de praktijk goed voldoet.. Daarnaast moeten de door de VU gesignaleerde verbeterpunten en aanbevelingen worden opgepakt en doorgevoerd.