Korps: Groningen, plaats: Groningen/Onstwedde/Muntendam 24-10-2002 Extra persberichten Regiopolitie Groningen Donderdag 24 oktober 2002

Extra berichten

Groningen: vrouw ernstig gewond bij treinongeval Een 30-jarige vrouw uit Groningen is donderdagmiddag ernstig gewond geraakt bij een ongeval op het NS hoofdstation in Groningen. De vrouw kwam door nog onbekende oorzaak onder een trein terecht die vertrok vanaf spoor 2. Ze werd overreden en liep ernstig letsel op aan benen en een hand. Ze werd behandeld door de bemanning van de traumahelikopter waarna ze in kritieke toestand naar een ziekenhuis is gebracht voor behandeling. De Spoorwegpolitie stelt een nader onderzoek in naar de toedracht van het ongeval. Daarvoor worden getuigen gezocht. Mensen die het ongeval hebben zien gebeuren of anderszins iets over de toedracht kunnen zeggen worden verzocht contact op te nemen met de Centrale Meldkamer van de Spoorwegpolitie in Utrecht, telefoon: 0 30 23 53 100.

Onstwedde: bedrijfsongeval
Bij een bedrijfsongeval aan de Havenstraat in Onstwedde is donderdagmorgen een 66-jarige man uit Onstwedde gewond geraakt. De man verrichte voor een bouwbedrijf uit Onstwedde werkzaamheden op een steiger. Hij verwerkte daarbij grote houten dakplaten. Door onbekende oorzaak kwam de man van de steiger te vallen en kwam acht meter lager op de grond terecht. Hij raakte buiten bewustzijn en is met hoofdletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie heeft het onderzoek overgedragen aan de Arbeidsinspectie. Die stelt een nader onderzoek in.

Muntendam: fietser onder trekker met aanhanger
Aan de Tripscompagnie in Muntendam is donderdagmiddag een 20-jarige fietser uit Hoogezand gewond geraakt. De man werd aangereden door een achteruitrijdende trekker met aanhangwagen, bestuurd door een 31-jarige man uit Hoogkerk. Die heeft de fietser kennelijk over het hoofdgezien. De fietser kwam te vallen en belandde onder één van de wielen van de aanhangwagen. Hij is met onbekende verwondingen naar een ziekenhuis gebracht voor onderzoek en behandeling. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)