Ingezonden persbericht


Aftrap Wereld Kinderdag 2002 in Nederland Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald's slaan handen ineen

Amsterdam, 23 oktober 2002. Vanochtend hebben het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald's in het Ronald McDonald VU Huis het startschot gegeven voor de aftrap van Wereld Kinderdag 2002. De Roemeense aanvoerder van AJAX, Christian Chivu heeft namens zijn club de eerste donatie gedaan voor het goede doel. Van 24 oktober t/m 4 december, met als hoogtepunt 20 november, kan heel Nederland een steentje bijdragen aan de bouw van Ronald McDonald Huizen in Nederland en het eerste Ronald McDonald Huis in Roemenië.

Op Wereld Kinderdag staat de hulp aan kinderen die het nodig hebben, waar dan ook, centraal. De dag is door de Verenigde Naties in het leven geroepen en wordt jaarlijks gevierd op 20 november, de dag waarop de Algemene Vergadering in 1989 het Verdrag inzake de Rechten van het Kind aannam. McDonald's Corporation en Ronald McDonald House Charities hebben alle landen opgeroepen zich gezamenlijk in te zetten voor zieke kinderen en hun gezin. Ook het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald's in Nederland doen mee. Behalve het genereren van een zo groot mogelijke opbrengst, willen het Ronald McDonald Kinderfonds en McDonald's Wereld Kinderdag aangrijpen om extra aandacht te vragen voor hulpbehoevende kinderen wereldwijd. Pascal Rijnders, directeur Ronald McDonald Kinderfonds: "Juist deze unieke samenwerking stelt ons in staat de handen ineen te slaan en samen met Nederland Wereld Kinderdag tot een succes te maken." In het kader van deze doelstellingen worden van 24 oktober t/m 4 december in Nederland ? in en om de McDonald's restaurants - fondswervende activiteiten georganiseerd. "Zes weken lang zullen al onze 213 restaurants hier een invulling aan geven", aldus Richard Oomens, directielid McDonald's Nederland.

Goede doelen
In Nederland komt de helft van de opbrengst ten goede aan de bouw van nieuwe Ronald McDonald Huizen in Nederland; de andere helft gaat naar de bouw van het eerste Ronald McDonald Huis in Roemenië. De opbrengst is hard nodig om het tienjarenplan van het Ronald McDonald Kinderfonds te kunnen realiseren. Naast de Ronald McDonald Huizen die op dit moment worden gerealiseerd bij vier grote streekziekenhuizen in Zwolle, Tilburg, Veldhoven en Leeuwarden, zijn er Huizen in ontwikkeling bij revalidatiecentra en jeugdpsychiatrische ziekenhuizen.



Ingezonden persbericht