Provincie Zuid-Holland

Persbericht

23-10-2002
Gedeputeerde Van Ruijven opent extra BROEMdag voor ouderen

Op 24 oktober opent gedeputeerde Van Ruijven om 8.30 uur een extra BROEMdag voor ouderen in de regio Alblasserwaard- Vijfheerenlanden. BROEM staat voor BReed Overleg ouderen En Mobiliteit. Op deze dag worden cursussen gegeven aan 50-plussers om hun rijvaardigheid op te frissen. De provincie Zuid-Holland subsidieert deze extra BROEMdag.

De belangstelling voor deze cursussen is zo groot dat er wachtlijsten zijn ontstaan om hieraan deel te kunnen nemen. Met het subsidiëren van een extra BROEMdag beoogt de provincie, naast afname van de wachtlijsten, een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid bij de groeiende groep ouderen in de provincie Zuid-Holland. Ook voor 2003 en 2004 heeft de provincie geld gereserveerd om een impuls te geven aan BROEMcursussen.

Tijdens zon cursus wordt aandacht besteed aan de verkeerstheorie, nieuwe verkeersregels en actuele verkeersonderwerp. Ook wordt er een gehoor- en ogentest en een reactietest afgenomen. Met een speciaal opgeleide ritbegeleider, een soort examinator, wordt in de eigen auto van de oudere een rijvaardigheidsrit gemaakt. Deze rit duurt ongeveer 30 minuten. Na afloop van de rit krijgen de deelnemers een ritverslag met persoonlijke adviezen waarmee bijvoorbeeld ongemerkt ingeslopen fouten in de routine verbeterd kunnen worden. Daarnaast ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname en een naslagboekje zodat ze het een en ander kunnen nalezen.

De extra BROEMdag vindt plaats in het Kerkelijk Centrum aan de Paulus Potterstraat 20 in Boven-Hardinxveld. De dag wordt georganiseerd door de Regionale Projectgroep Verkeer en Vervoer (RPV) Alblasserwaard- Vijfheerenlanden.