---

Ministerie van Defensie



---

Virginia Lourens (Peter Wiezoreck)

Zilver voor Virginia Lourens en Dennis Mollet

24-10-2002

Nadat op de openingsdag van de Militaire Wereldkampioenschappen Taekwondo in Fort Hood (Texas), eerste luitenant Dennis Mollet al een zilveren medaille behaalde in de klasse tot en met 62 kilo, heeft eerste luitenant Virginia Lourens op de tweede dag van de wereldkampioenschappen eveneens zilver behaald. Virginia moest in de finale nipt de Griekse Athanasopoulou voor laten gaan met 6-5. Deze zilveren medaille op het militair WK is een uitstekende come-back van Virginia (-59 kilo) na een onderbreking van anderhalf jaar wegens een blessure. Mollet behaalde vorig jaar op het militair wereldkampioenschap ook zilver.

De andere Nederlandse deelnemer aan de start was korporaal Dennis Bekkers (-67 kilo) van vliegbasis Volkel. Vrij gemakkelijk won hij zijn partijen tegen Colle (Italië) en Meng (China). In de halve finale verwees Lee (Korea) Dennis naar de herkansingsronde. Hierin verloor hij van Pashaev uit Azerbaijan. Vrijdag 25 oktober, de laatste dag van de kampioenschappen, staat Nederlands laatste deelneemster, sergeant Susanne Bolhaar (t Harde), op het programma.

Dennis Mollet trof in de halve finale de Koreaan Mun. Vorig jaar stond Mollet tegnover hem in de finale en trok toen aan het kortste eind. Zeer geconcentreerd trekt Dennis dit jaar de partij naar zich toe en verslaat Mun met 4-5. In de finale neemt de Rus Prytyokov een voorsprong en geeft deze niet meer uit handen. Virginia won achtereenvolgens van Rusland en Duitsland. In de Griekse moest ze tenslotte haar meerdere erkennen. (foto´s: archieffoto´s Defensie)

Mollet wint zilver