Ten Hagen & Stam


Datum 25-okt-2002

Titel ICT Bibliotheek 13

Onderwerp- gebied ICT Breed

Product / Event Boek
ICT Bibliotheek deel 13 Den Haag, 24 oktober 2002

Uitbesteding van Informatie Technologie (IT) staat sinds de jaren 90 sterk in de belangstelling. Veel bedrijven en overheidsorganisaties hebben delen van hun IT-dienstverlening uitbesteed aan externe IT-leveranciers. Dit heeft niet in alle gevallen geleid tot de beoogde resultaten. Door echter zorgvuldig te handelen en de juiste stappen in het uitbestedingproces te nemen, kan met de uitbesteding van IT goed resultaat bereikt worden.

Ten Hagen & Stam publiceert de ICT Bibliotheek, een boekenserie die gericht is op het oplossen van besturingsvraagstukken vanuit de ICT-praktijk. Onlangs verscheen Uitbesteding van IT-dienstverlening van dr. Erik Beulen, deel 13 in deze serie.

In het boek Uitbesteding van IT-dienstverlening komen alle aspecten van IT-uitbesteding aan de orde. Erik Beulen beschrijft de IT-uitbesteding aan de hand van diverse processen. In dit opzicht voegt de auteur een paar belangrijke elementen toe aan de bestaande publicaties op het gebied van uitbesteding van IT. Zo gaat Erik Beulen, naast de overwegingen om al dan niet uit te besteden, uitgebreid in op onder andere het contractproces, het transitieproces en het IT-dienstverleningsproces. Ook beschrijft de auteur de wijze waarop de uitbestedingsrelatie vervolgens wordt gemanaged. Hij belicht dit thema daarbij zowel vanuit het perspectief van de uitbestedende partij als van de leverancier.

Het boek is gebaseerd op ruime praktijkervaring van de auteur, gecombineerd met bijna tien jaar onderzoek naar uitbesteding aan de Katholieke Universiteit Brabant, in samenwerking met prof. dr. Piet Ribbers en prof. Jan Roos. In Uitbesteding van IT-dienstverlening heeft Erik Beulen dan ook verschillende voorbeelden en cases opgenomen, geeft hij veel praktische tips en heeft hij diverse actielijsten uitgewerkt.

Dr. Erik Beulen is werkzaam bij Atos Origin. Hij is betrokken bij het vormgeven van internationale samenwerkingsverbanden en de acquisitie van IT-uitbestedingscontracten. Daarnaast is de auteur verbonden aan de vakgroep Informatiekunde van de Economische faculteit van de Katholieke Universiteit Brabant.

Noot aan de redactie:

Titel : Uitbesteding van IT-dienstverlening Auteur : Dr. Erik Beulen
ISBN : 90 440 0531 6
Aantal pagina's : 168
Prijs : 32,50 (exclusief BTW)
Verschijnt : 16 oktober 2002
Uitgeverij : ten Hagen & Stam BV

Product / Event c.brouwer@wkths.nl
Present-Exemplaar tenhagenstam@artifexsupport.com