Vodafone gaat 'live'!

Vodafone introduceert multimedia beleving op mobiel

Maastricht 24 oktober - Foto's maken, versturen en ontvangen via een geïntegreerde camera, bezoeken van live! sites, Java- games, e-mail, ringtones, chat, SMS en mobiel bellen bij elkaar, dat is Vodafone live!. En allemaal in kleur. Vanaf vandaag biedt Vodafone als eerste operator in Nederland alle nieuwste diensten in mobiele communicatie tegelijk aan en combineert die in één pakket, Vodafone live!. De dienst is voor alle klanten, jong en oud, is makkelijk in het gebruik en staat garant voor een compleet nieuwe beleving van mobiele communicatie. Een kleindochter kan direct een foto van haar lieve, nieuwe puppy naar oma sturen. Een student leest in de trein zijn e-mail of speelt één van de nieuwste Java games. En de architect stuurt via zijn mobiel die ene lastige hoek in het oude huis naar de aannemer die het huis restaureert.
Met de introductie van dit baanbrekende concept en de nieuwe mogelijkheden die het biedt, verandert Vodafone de mobiele wereld en biedt ze haar klanten een spannende nieuwe beleving - op ieder moment, overal en makkelijk te gebruiken. Vanaf morgen liggen Vodafone live! toestellen in alle Vodafone City Point vestigingen en andere geselecteerde verkooppunten.

Het afgelopen jaar heeft Vodafone hard gewerkt aan het ontwikkelen van Vodafone live!. Met dit nieuwe concept verrijkt Vodafone de bestaande mogelijkheden van mobiele telefonie door een gecombineerde verzameling van de nieuwste mobiele multimedia diensten in één pakket; Vodafone live!. Het is de combinatie van een gebruiksvriendelijk kleurenmenu, speciaal ontworpen toestellen en de compleetheid van de dienst die de beleving van Vodafone live! uniek maakt. Hiermee bevestigt het bedrijf haar leidende positie in de Nederlandse mobiele communicatie markt.

Buitenland

Klanten kunnen Vodafone live! ook in het buitenland gebruiken. Zij kunnen gebruik maken van de dienst op Vodafone netwerken die nu GPRS ondersteunen; in Duitsland, Engeland, Italië, Spanje, België, Frankrijk en Zweden. Vodafone live! wordt vandaag tegelijkertijd in 6 Europese landen geïntroduceerd; in Engeland, Duitsland, Italië, Spanje, Ierland en Nederland. Later dit jaar wordt Vodafone live! ook in Portugal, Zweden en Griekenland geïntroduceerd, Australië en Nieuw Zeeland volgen begin 2003.

Mobiele behoeften

De huidige klanten van Vodafone hebben meegeholpen aan de ontwikkeling van Vodafone live!. Het afgelopen jaar hebben zij meegewerkt aan onderzoeken naar mobiele communicatie behoeften. De resultaten van deze onderzoeken zijn bijeengebracht en gebruikt bij het ontwikkelen van Vodafone live!. Vodafone zet hiermee een belangrijke stap in het gebruik van mobiele communicatie door middel van beeld, kleur en geluid waaronder het maken, bewerken en versturen van foto's (MMS), e-mailen vanaf iedere lokatie, het spelen van de nieuwste games of mensen ringtones laten horen die weergeven hoe je je voelt.

Veranderen mobiele communicatie

Met de introductie van dit nieuwe scala aan diensten verandert Vodafone het aangezicht van mobiele communicatie in Nederland door mobiele data beschikbaar te maken voor een groter publiek dan de huidige gebruikers van mobiele data. Voor deze nieuwe dienst maakt Vodafone gebruik van haar bestaande hoogwaardige GSM en GPRS netwerk.

Meerdere toestellen

Speciaal voor deze dienst heeft Vodafone een platform ontwikkeld zodat klanten Vodafone live! optimaal kunnen beleven. Dit platform maakt gebruik van een open standaard, waardoor het onafhankelijk is van merk of type toestel. Vanaf vandaag is Vodafone live! beschikbaar op drie toestellen: de Sharp GX 10, Nokia 7650 en Panasonic GD 87. Vodafone heeft toestel-instellingen afgestemd met de betreffende toestelfabrikanten om te garanderen dat klanten een optimale beleving van Vodafone live! ervaren. In de komende maanden zal het toestelaanbod worden uitgebreid zodat klanten kunnen kiezen uit een grotere varieteit van toestellen.

Campagne

Vanaf 1 november start Vodafone een campagne om Vodafone live! bij het grote publiek te introduceren. Door verschillende reclame-uitingen in kranten, tijdschriften, op radio en televisie, op billboards en abri's zal op alle mogelijke manieren Vodafone live! onder de aandacht worden gebracht. Bovendien is Vodafone Group één van de sponsors van de jaarlijkse MTV-awards op 14 November in Barcelona. Volgend op de campagne rond de naamswijziging van Libertel-Vodafone naar Vodafone begin van dit jaar is dit de tweede grote campagne die Vodafone in 2002 in Nederland voert.

Vodafone live! per onderdeel

MMS

Dankzij Vodafone live! kunnen klanten van Vodafone gebruik maken van de ingebouwde digitale camera in het toestel om eenvoudig foto's versturen, direct nadat ze zijn gemaakt. Een MMS kan bestaan uit een foto (beeld) gecombineerd met tekst en geluid en kan worden verstuurd naar andere geschikte mobiele telefoons of e-mail adressen.

Zo kunnen klanten nu direct delen wat ze beleven. Trotse ouders kunnen met Vodafone live! een foto van hun pasgeboren baby direct laten zien aan familie en vrienden, feestgangers kunnen foto's sturen via MMS om vrienden zonder woorden te overtuigen dat ze dit feest niet mogen missen of mensen kunnen die momenten delen waarvan ze anders zouden zeggen ' je had het moeten zien om te begrijpen wat ik bedoel'.

Als de ontvangende telefoon niet geschikt is voor MMS, krijgt de ontvanger een SMS-bericht met een verwijzing naar een speciaal gedeelte van de Vodafone website inclusief een toegangscode om het bericht te bekijken.

E-mail

Via Vodafone live! is het mogelijk om e-mail te ontvangen, te lezen en te versturen met je mobiele telefoon, terwijl je onderweg bent. Klanten krijgen een Vodafone e-mailadres en kunnen daarnaast ook gebruik maken van hun huidige e-mailadres(sen) bij andere providers. Klanten kunnen naast e-mail ook mobiel chatten met andere gebruikers van Vodafone live!

Games

Met Vodafone live! kunnen klanten de nieuwste generatie mobiele games downloaden. Dankzij de kleuren, de scherpe kwaliteit van de beelden en de trilling van het toestel krijgt het spelen van games op je mobiele telefoon een nieuwe dimensie. Via het icoon 'games' in het Vodafone live! menu kunnen klanten de nieuwste games downloaden op hun Vodafone live! toestel en onbeperkt spelen. De games zijn onder andere geprogrammeerd in Java (tm). Vodafone biedt haar klanten hiermee een unieke gaming experience. Vooral het spelen van games met de Sharp GX 10 brengt 'gaming' naar een hoger niveau.

live! sites.

Vodafone live! biedt klanten een uitgebreide keuze aan content. Via de speciale live! sites kunnen klanten direct nieuws, entertainment en andere info op hun telefoonscherm oproepen - 24 uur per dag - dankzij overeenkomsten met meer dan 50 content partners. Door de speciaal ontwikkelde indeling en opmaak is het heel makkelijk om op het kleurenscherm van de telefoon specifieke sites te bekijken. Onder de content partners zijn onder andere de Telegraaf, Volkskrant en Algemeen Dagblad voor het laatste nieuws, OV 9292 voor de treintijden, Voetbal International voor sportuitslagen, Partyscene voor de laatste uitgaanstips en ook Filmfocus voor de laatste filmtips. 40% van de aanbieders van informatie is uniek voor Vodafone live!.

Ringtones

De polyfone ringtones van Vodafone live! klinken zoals ze moeten klinken en laten horen hoe je je voelt. Door de meer-tonige (polyfone) geluiden wordt de ringtone een heus muziekstuk. Standaard hebben klanten keuze uit 30 verschillende geluiden en muziekjes die door Vodafone zijn geselecteerd en op het toestel zijn gezet. Daarnaast kunnen klanten kiezen uit honderden ringtones die eenvoudig zijn te downloaden. Via het icoon 'download' in het Vodafone live! menu kunnen klanten makkelijk de gewenste ringtones selecteren en downloaden op hun mobiele toestel.

Tarieven
Een Vodafone live! aansluiting kan worden gecombineerd met de bestaande Vodafone abonnementen. Het gebruik van Vodafone live! wordt afgerekend in kilobyte. De klant betaalt alleen voor de hoeveelheid ontvangen en verstuurde informatie (data) en niet voor de duur van de verbinding. Voor het versturen van MMS geldt een tarief van Euro 0,49 per bericht voor zowel pre-paid als post-paid klanten. Klanten betalen geen abonnementskosten voor Vodafone live! en betalen dus alleen voor het gebruik en niet voor toegang tot Vodafone live!.

Vodafone post-paid klanten kunnen gebruik maken van een Vodafone live! voorraad vanaf Euro 5,- voor 250 kb. Een live! Voorraad wordt gebruikt voor het ontvangen en versturen van e-mail, het opvragen en versturen van informatie via de live! sites, en het opvragen en versturen van downloads (waaronder ringtones en games).

Met 1 MB (1024 Kb) kunnen klanten 100 Vodafone live! pagina's binnenhalen en 100 e-mails van 1000 tekens ontvangen en versturen en ook nog 5 ringtones of games downloaden.
De additionele kosten voor een abonnement op één van de live! sites of voor het downloaden van een ringtone of game worden apart op de rekening van de klant vermeld. Deze kosten vallen dan ook buiten de live! voorraad. Indien er voor informatie additioneel betaald moet worden, verschijnt er duidelijk in het scherm hoeveel die informatie kost en dient de klant akkoord te gaan met de betaling middels een pincode.

Als introductie-aanbieding brengt Vodafone tot 1 februari 2003 haar klanten slechts 5 Euro per maand in rekening waarmee ze onbeperkt kunnen MMS-en, e-mailen en live! sites bezoeken.

De prijs voor de geselecteerde Vodafone live! toestellen wordt bepaald door de keuze van de klant voor een belvoorraad en live! voorraad. De Sharp GX 10 wordt bijvoorbeeld aan klanten aangeboden voor 299 Euro in combinatie met een Vodafone 180 BelVooraad en een live! voorraad van 10 Euro.

Vodafone

Vodafone is één van de grootste mobiele telecommunicatiebedrijven in Nederland en maakt deel uit van de wereldwijde Vodafone Group, een van de grootste telecommunicatiebedrijven voor mobiele telefonie ter wereld. De Vodafone Group heeft wereldwijd ruim 103 miljoen klanten in 28 landen. Sinds 15 juni 1999 is Vodafone Libertel N.V. genoteerd aan de Euronext Amsterdam.

Vodafone
http://www.vodafone.nl