Ingezonden persbericht


Mercedes-Benz testinformatie in XML
~ DaimlerChrysler beheert testgegevens voor ontwikkeling, productie en service in XML documentmanagement systeem ~

24 Oktober 2002 - Software AG heeft een XML documentmanagement systeem voor testgegevens geïmplementeerd bij DaimlerChrysler. Het systeem brengt diagnostische gegevens samen en integreert ze in bestaande testprocedures voor de elektronische controle-apparatuur in de auto's van Mercedes-Benz. DaimlerChrysler is de eerste autofabrikant die XML voor dit doel gebruikt. Deze oplossing van Software AG wordt gebruikt om diagnostische gegevens binnen de bedrijven van de DaimlerChrysler groep uit te wisselen, vooral over standaard-componenten die door de verschillende fabrieken gebruikt worden. De oplossing kan ook buiten de automotive industrie toegepast worden en Software AG gaat deze dan ook in andere sectoren op de markt brengen onder de naam xDWS (XML-based Document Workflow and Storage System).

Het testen van elektronische controleapparatuur en de interacties tussen verschillende apparaten is in moderne auto's belangrijker dan ooit. Dit geldt voor elk stadium in de levenscyclus van een auto, van het oorspronkelijke prototype tot massaproductie en after-sales service. Daarom gebruiken de ontwikkelings-, productie- en service-afdelingen van fabrikanten speciale diagnostische middelen waarbij alle relevante informatie over de gebruikte controle-apparatuur beschikbaar is. Deze gegevens moeten centraal door de verantwoordelijke engineers beheerd worden en moeten altijd begrijpelijk zijn. Op het moment dat de 'go' voor serieproductie gegeven is, moeten ze vastgezet worden in een binaire code voor de testapparatuur. De procedure die DaimlerChrysler hiervoor voorheen gebruikte was gebaseerd op SGML en objectgeoriënteerde databasetechnologie, maar de mogelijkheden daarvan waren beperkt: de gegevens werden steeds complexer van structuur en de hoeveelheden waren niet meer te managen. Bovendien bood de procedure geen geschikte functionaliteit voor documentmanagement.

Het xDWS project moest naast standaard databasefuncties ook een moderne process managementoplossing opleveren die niet-tijdgebonden en parallel lopende subprocessen flexibel in kaart brengt. Ook was automatisering van de gehele workflow nodig. Een andere vereiste was het gebruik van de XML-standaard- deze standaard biedt heel veel mogelijkheden voor toekomstige ontwikkelingen van de IT-systemen van DaimlerChrysler. Software AG's Tamino XML Server was de perfecte oplossing dankzij de operationele kwaliteit en de 'native' toepassing van XML.

Naast het centrale DIOGENES XML-document voor diagnose en testen, stelt xDWS DaimlerChrysler in staat een hele reeks andere soorten documenten die bij een controle-apparaat horen, zoals specificaties, testresultaten en aanvullende teksten, in één pakket te beheren, te koppelen en te beveiligen. Deze pakketten kunnen technische grafieken en beeldmateriaal bevatten en ook virtuele informatie-overzichten die uit de verschillende documenten gegenereerd worden. XDWS beheert ook alle metadata die nodig zijn voor controle van de workflow. Er is een duidelijk systeem opgezet voor toegangsadministratie met bepaling van gebruikers, groep en taken, alsook een verbinding met het wereldwijde corporate bestandsbeheer van de groep. Dit geïntegreerde model houdt in dat bepaalde gebruikers toegangsrechten krijgen tot individuele documenten. Alle workflow procedures kunnen snel en gemakkelijk ontworpen worden in XML. Gebruikers kunnen de procedures en documenten die ze nodig hebben vinden in hun persoonlijke omgeving op de xDWS intranet portal, waardoor ze bepaalde controleapparatuur als "favorite" kunnen aanwijzen voor nog snellere toegang. (495 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Software AG
Software AG is opgericht in 1969, het hoofdkantoor is gevestigd in het Duitse Darmstadt. Het bedrijf is één van Europa's grootste producent leverancier van systeemsoftware en -diensten en maakt wereldwijd de integratie van bedrijfsgegevens -en management mogelijk. Software AG's producten beheren de centrale IT processen van duizenden bekende bedrijven, zoals Lufthansa, Siemens, Citibank, Merck, DaimlerChrysler, Sony, BP en Telefonica. Software AG ontwikkelt producten en oplossingen die de XML (Extensible Markup Language) standaard ondersteunen. XML vereenvoudigt zowel de uitwisseling van documenten en gegevens als de integratie van toonaangevende webapplicaties in traditionele IT architecturen. Volgens IDC is Software AG, dankzij haar Tamino XML server, wereldwijd marktleider in de XML database- en servermarkt. Software AG's B2B oplossingen richten zich op op XML gebaseerde integratie (bijvoorbeeld webservices) en enterprise content management systemen. Software AG heeft een portfolio van maar liefst 300 distributeur- en technologiepartners waaronder IBM, Sun, Microsoft, Hewlett Packard en leveranciers van oplossingen zoals BEA, Tridion, Stellent en Ixos. In 2001 behaalde het concern een totale omzet van 589 miljoen euro. Software AG heeft op dit moment 3.200 medewerkers in meer dan 70 landen. Software AG is genoteerd op de beurs van Frankfurt (MDAX, identificatienummer 724264 / SOWGn.F.)

Contact Software AG: Gregor Petri
Tel: 030 750 30 00 Fax: 030 750 30 99
E-mail: gregor.petri@softwareag.com http://www.softwareag.nl

Contact pers: Yvonne van Bokhoven (LEWIS Communications) Tel: 040 235 46 00 Fax: 040 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.com http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com