Ingezonden persbericht


Persbericht

24 oktober 2002

Auto-industrie zal motor worden achter Bluetooth-acceptatie

~ 'wireless' experts zijn het erover eens: Bluetooth wordt een succes in auto's ~

Door het wettelijk verbod op het gebruik van mobiele handheld telefoons in de auto, hebben veel autofabrikanten vaart gezet achter de implementatie van Bluetooth in het dashboard van veel 2003-modellen.

De plannen van autofabrikanten kwamen naar voren bij een recente draadloze communicatie topconferentie, die werd georganiseerd door TDK Systems Europe en werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Sony Ericsson, BT Openworld, Cordless Consultants en analisten van Planet Wireless. Bluetooth is een korte-golf radiofrequentietechnologie die zowel 'voice' als data kan transporteren en biedt een veilige draadloze handsfree optie om mobiel te bellen tijdens het rijden.

"De auto-industrie heeft een lange ontwikkelingscyclus waarbij het soms jaren duurt voordat zelfs de kleinste ontwerpveranderingen in de showroom te bezichtigen zijn," zei Nick Hunn, managing director van TDK Systems. "Daarentegen verzetten alle grote spelers echter bergen om dit voor volgend jaar nog te realiseren. Het zal eerst in de topmodellen worden geïmplementeerd en tegen het einde van dit jaar zijn de middenklasse modellen aan de beurt."

Nick Hunn haalde bij zijn uiteenzetting, over de interesse van de auto-industrie in Bluetooth, het onderzoek aan van General Motors. Hieruit kwam naar voren dat zeventig procent van alle mobiele gesprekken in de Verenigde Staten in de auto worden gevoerd.

"De autofabrikanten willen een universele oplossing die aansluit op alle kabelpermutaties voor de verschillende entertainment systemen, communicatieapparatuur en 'gadgets' die mensen in hun auto's willen hebben," zei Hunn. "Ze willen een Bluetooth-profiel dat 'voice' en data ondersteunt en interoperabel is met verschillende handsets die zijn voorzien van Bluetooth en vandaag de dag beschikbaar zijn."

(274 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over TDK Systems Europe
TDK Systems Europe is een divisie van de TDK Corporation en is gespecialiseerd in het ontwerpen en ontwikkelen van producten voor de draad- en draadloze markt. TDK Systems Europe is opgericht in 1997 en heeft 50 medewerkers in dienst op haar hoofdkantoor in Londen. Het bedrijf beschikt over aanvullende faciliteiten in Stockholm, Nederland en Duitsland.

Als één van de eerste ontwikkelaars van LAN en Modem PC kaarten, is TDK Systems een belangrijke speler op het gebied van GSM connectiviteit en levert haar componenten op dit moment aan de meeste grote GSM handset-fabrikanten.

Het inzicht in zowel de PC- als de telecomwereld plaatst TDK Systems in een unieke positie om de draadloze markt mede verder te ontwikkelen. Het bedrijf is één van de oprichters van het Bluetooth Consortium en houdt zich bezig met onderzoek naar en de ontwikkeling van oplossingen voor de volgende generatie draadloze netwerken. Alle ontwerpen van TDK Systems zijn erop gericht om van draadloze applicaties praktische eindgebruikeroplossingen te maken die optimale compatibiliteit en interoperabiliteit bieden.

TDK verkoopt haar producten in Nederland via haar partners The Mobile Communication Company (MCC), KPN Primafoonwinkels, KPN Business Centers, Vodafone Business Points en Stebis. In België/Luxemburg via The Wireless Corporation.

Meer informatie over TDK Systems kunt u vinden op www.tdksystems.com

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Yvonne van Bokhoven of Kim van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau: Tel: +31 (0)40-235 46 00 Fax: +31 (0)40-235 46 01 E-mail: yvonnev/kimv@lewispr.com http://www.lewispr.com

Voor meer informatie over TDK Systems kunt u contact opnemen met Ad Neefs, TDK Systems Europe: Tel:+31 (0)6-55752828
Email: ad.neefs@tdksys.com www.tdksystems.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com