Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 24 oktober 2002
·

Snelheidscontrole Hillegom
De politie heeft op maandag 21 en dinsdag 22 oktober op de Leidsestraat een snelheidscontrole met radarapparatuur gehouden. 427 bestuurders waren in overtreding. De hoogstgemeten snelheid is 87 km/u terwijl 50 km/u de maximum toegestane snelheid is op deze weg.

Alcoholcontrole Leimuiden
De politie heeft op donderdag 24 oktober omstreeks 00.50 uur twee bestuurders aangehouden na een alcoholcontrole op de Kerklaan. Een 30-jarige bestelautobestuurder uit Leimuiden blies 670 ug/l. Een 31-jarige plaatsgenoot blies bij een eerste, niet voltooide, blaastest 825 ug/l. De bestuurder weigerde mee te werken. De limiet is 220 ug/l. Tegen de bestuurders wordt proces verbaal opgemaakt. Tevens werden de rijbewijzen ingevorderd.

Vechtpartij in woning Waddinxveen
De politie heeft op woensdag 23 oktober omstreeks 23.50 uur twee personen aangehouden na een vechtpartij in een woning aan de Nic. Beetslaan. De politie kreeg korte tijd daarvoor de melding dat in de woning een persoon gestoken zou zijn. Buiten werd een 44-jarige Boskoper aangehouden. In de woning trof de politie de tweede man aan, een 63-jarige Waddinxvener. De Waddinxvener liep een gat in het achterhoofd op, een gebroken neus en kaak en een steekwond in een hand. De Boskoper liep een steekwond op in een been. Beide personen zijn overgebracht naar het ziekenhuis voor onderzoek. De politie onderzoekt de precieze toedracht van de vechtpartij.

Ongeval Reeuwijk
Een 23-jarige automobilist uit Reeuwijk raakte op woensdag 23 oktober rond 18.25 uur in een flauwe bocht op de Nieuwdorperweg in een slip. Hij raakte een betonblok en kwam met zijn auto op z'n kop in de berm terecht. Zowel de bestuurder als zijn inzittende, een 23-jarige man uit Reewijk zijn met respectievelijk rugklachten en glas in het gezicht overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. De Reeuwijker raakte in een slip nadat hij in de bocht uitwijkt voor een groep overstekende zwanen.

Bedrijfsinbraak Zevenhuizen
Op donderdag 24 oktober omstreeks 02.45 uur is ingebroken in porto cabins van een bedrijf aan de Strandweg. Men kwam de cabins binnen door het cilinderslot af te breken. Vervolgens werden rekken met jassen weggenomen.

Fietser mishandeld Nieuwerkerk aan den Ijssel
Een 14-jarige fietser uit Nieuwerkerk aan den Ijssel heeft op maandag 21 oktober aangifte gedaan van mishandeling. De fietser reed op zaterdag 19 oktober tussen 03.00 en 04.00 uur over de 's Gravenweg in de richting van Nieuwerkerk aan den Ijssel. Ter hoogte van Taverne werd hij door een jongen uit een groep van drie aangesproken. Hierop werd door deze jongen de doorgang versperd. De Nieuwerkerker werd van zijn fiets geduwd en in het gezicht geslagen waarna hij op de grond viel. Bij het opstaan kreeg hij opnieuw een klap in het gezicht. De Nieuwerkerker sloeg hierop de jongen op een oog. De drie jongens liepen uiteindelijk weg richting Hitland. De Nieuwerkerker liep een dik oog en wang op, schaafwonden en een gebroken middenhandsbeentje. De politie is op zoek naar getuigen. Signalement van de jongen luidt; 16 à 17 jaar, getinte huidskleur, ongeveer 1.80 m, slank postuur, lange zwarte lerenjas met bontkraag. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie in Nieuwerkerk aan den Ijssel, telefoonnummer 0900 - 8844 (lokaal tarief).

Aanrijding Nieuwerkerk aan den Ijssel
Een 35-jarige automobilist uit Zevenhuizen verleende op woensdag 23 oktober rond 07.05 uur op de kruising Europalaan met de Dreef en Bostelweg geen voorrang aan een 44-jarige automobilist uit Rotterdam. Bij de aanrijding dit volgde liep de man uit Zevenhuizen een hoofdwond op. Hij is overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda.

Inbraak in woning Nieuwerkerk aan den IJssel
In de avond van woensdag 23 oktober werd er ingebroken in een woning aan het Lelieveld. Om binnen te komen werd een raam opengebroken. Uit de woning is een dvd-speler, een televisie, een beautycase en een paspoort gestolen. De politie stelt een nader onderzoek in.