Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst, rectificatie persbericht woensdag
Publicatiedatum: 24-10-2002

Onderstaand persbericht is een rectificatie van een gisteren verschenen persbericht. Per abuis waren een aantal gegevens verwisseld. Hieronder de juiste versie:

Elst, forse schade bij verkeersongeval

Een auto total-loss, een ander zwaar beschadigd en een omgereden lichtmast waren het gevolg van een aanrijding tussen twee personenauto's op de kruising Nijverheidsweg en Pascalweg in Elst, gistermiddag. Een 38-jarige man uit Bemmel reed dinsdagmiddag omstreeks 14.00 uur over de Nijverheidsweg en verleende geen voorrang aan een hem van rechts over de Pascalweg naderende automobilist, een 42-jarige man uit Tiel. De Bemmelnaar gleed vervolgens met zijn auto door tegen een lichtmast die ook beschadigd werd. Beide bestuurders leken aanvankelijk ongedeerd, maar de man uit Bemmel heeft zich later met klachten aan ribben, schouders en rug onder doktersbehandeling gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---


voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Nijkerk, woninginbraken
Publicatiedatum: 24-10-2002

Het dievengilde heeft in de nacht van dinsdag op woensdag toegeslagen bij een viertal woninginbraken in Nijkerk. Op de Iepenlaan in Nijkerk werd getracht in te breken in een woning. De daders probeerden de achterdeur te forceren maar slaagden daar niet in. Kennelijk heeft men het toen voor gezien gehouden, er werd niets vermist. Op de Wilgenlaan in Nijkerk slaagden inbrekers er wel in om binnen te komen, uit de woning wordt kleingeld vermist, nadat het deurslot aan de achterzijde van de woning werd verbroken. De bewoners hebben niets gemerkt van de inbraak. Bij een woning aan de Wulpenhof in Nijkerk gingen dieven aan de haal met geld, een bankpas en twee jassen. Ook hier was de achterdeur favoriete plaats van binnenkomst voor de inbrekers: het slot werd opengebroken. Kleingeld was ook de buit bij een woninginbraak aan de Buizerdlaan in Nijkerk. De inbrekers doorzochten de woning op de benedenverdieping na ook hier weer de achterdeur geforceerd te hebben. De bewoners hadden omstreeks 02.00 uur wel een klap gehoord, dit bleek later echter niet in verband te brengen met de inbraak. Opvallend is wel dat de daders kennelijk alleen op zoek waren geweest naar geld, andere waardevolle goederen werden ongemoeid gelaten. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de sporen.