Politie Twente



Persberichten Politie Twente van 24 oktober 2002
Ageeth Doldersum, tel. 053-4555523


District Midden- en Noordoost-Twente:

Aanrijding met letsel
02-771282
Hengelo, Wegtersweg
Woensdag 23 oktober omstreeks 17.10 uur
Een 27-jarige automobilist uit Hengelo reed op de Wegtersweg. Toen een 34-jarige automobilist uit Borne, die voor hem in dezelfde richting reed, door de noodzaak van het verkeer remde, kon de 27-jarige zijn auto niet tijdig tot stilstand brengen. Gevolg was een aanrijding. De 34-jarige liep hierbij nekletsel op en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.


Man op scooter aangehouden
02-081828
Goor, Kloosterlaan
Woensdag 23 oktober omstreeks 13.50 uur
Surveillerende politieagenten zagen een man op een scooter rijden zonder helm. Zij spraken de man hierop aan, waarop deze weigerde antwoord te geven op de door de agenten gestelde vragen. Op een gegeven moment startte hij zijn scooter en wilde er vandoor gaan. Hierop pakten de agenten de scooter vast en vorderden de man te blijven staan. Ook hieraan voldeed hij niet, waarop de 28-jarige verdachte uit Goor wegens weigering van het bevel werd aangehouden. De man werd na verhoor heengezonden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt voor het niet dragen van een helm en voor het niet voldoen aan een vordering.


Overval en OPROEP GETUIGEN
02-771377
Hengelo, Josef Haydnlaan
Donderdag 24 oktober omstreeks 00.15 uur
Een 34-jarige man uit Enschede, eigenaar van een horecagelegenheid in Hengelo, had de zaak afgesloten en was naar zijn auto gelopen, die achter de zaak op een parkeerterrein stond. Daar werd hij opgewacht door een man, die hem zonder iets te zeggen diverse keren met een houten paal sloeg. Het slachtoffer riep hard om hulp en zag toen dat een tweede man, die hij in eerste instantie niet gezien had, wegrende. Hierop liep ook de man, die hem geslagen had, hard weg. Zij gingen er samen vandoor richting de Diepenbrockstraat. Op het gegil kwamen diverse mensen af. Zij troffen de 34-jarige met een bloedende hoofdwond aan en brachten hem naar het ziekenhuis, waar hij een nacht ter observatie moest blijven.Door de politie wordt een nader onderzoek ingesteld. De politie verzoekt getuigen van de overval of mensen die op de desbetreffende avond in de omgeving iets verdachts gezien hebben, zich te melden.



Proces-verbaal wegens schennispleging
02-040338
Borne, Piepersveldweg
Dinsdag 22 oktober
Op 22 oktober jl. werd een 46-jarige man uit Almelo als verdachte gehoord van schennispleging aan de Piepersveldweg in Borne. De politie was hem op het spoor gekomen nadat een getuige het kentekenbewijs van zijn auto had genoteerd. De 46-jarige werd voor verhoor aan het bureau uitgenodigd en bekende op bovengenoemde locatie meerdere keren schennis te hebben gepleegd. Bij de politie waren hiervan meldingen binnengekomen. In één geval werd aangifte gedaan. De man had zich in laatstgenoemd geval naakt opgesteld en zich aan een voorbijgaande fietsster getoond.Tegen de verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt.


Eenzijdig ongeval met letsel
02-771272
Hengelo, Oldenzaalsestraat
Woensdag 23 oktober omstreeks 16.40 uur
Een 12-jarig meisje uit Hengelo gleed uit met haar fiets en kwam ten val. Zij brak hierbij haar enkel en werd per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.