EXPANSION BV

Expansion b.v. biedt oplossing voor fraude met machtigingen

Expansion b.v. biedt oplossing voor fraude met machtigingen

Rotterdam, 24 oktober 2002, Expansion b.v. biedt een oplossing voor de fraudegevoeligheid van het incassosysteem. Door een andere inrichting van het incassoproces wordt de rekeninghouder beter beschermd zonder dat dit ten koste gaat van de flexibiliteit van het incassosysteem. Bovendien vermindert het risico voor de banken aanzienlijk en ontstaan additionele voordelen voor zowel de rekeninghouder als de incasseerder.

De fraude met machtigingen ondermijnt het meest efficiënte girale betaalinstrument in het Nederlandse betalingsverkeer, dat jaarlijks goed is voor 900 miljoen transacties. Ondanks het feit dat de banken en Interpay garanderen dat de rekeninghouder nooit de dupe zal worden, valt het niet te ontkennen dat er een zwijm van fraudegevoeligheid rond het incassosysteem is komen te hangen. Zowel de rekeninghouders als de incasseerders worden hiervan indirect de dupe. Beiden zullen minder gemakkelijk gebruik maken van machtigingen en dus terug moeten vallen op minder efficiënte oplossingen. Expansion wil dit voorkomen en heeft een oplossing die deze vorm van fraude voorkomt en bovendien het verwerken van machtigingen efficiënter maakt. Door gebruik te maken van Internet en mobiele communicatie verkrijgen zowel de incasseerder als de rekeninghouder additionele voordelen.

Binnen de oplossing van Expansion wordt de verwerking van de machtigingen grotendeels gecentraliseerd. Naast het beperken van het frauderisico biedt de oplossing van Expansion additionele voordelen voor zowel de rekeninghouder als de incasseerder. De incasseerder kan de verwerking en het beheer van machtigingen volledig uitbesteden en kan zijn klanten garanderen dat de incasso's door een betrouwbare partij uitgevoerd worden. De rekeninghouder krijgt via Internet inzicht in alle afgegeven machtigingen en uitgevoerde incasso's. Bovendien kan hij individuele machtigingen blokkeren en kan hij middels e-mail of SMS vooraf geïnformeerd worden over incasso's die uitgevoerd gaan worden.

Over Expansion b.v.
Expansion b.v. (www.expansion.nl) is opgericht in 1989 en is gevestigd te Rotterdam. Met haar oplossingen voor digitale archivering van documenten en financiële transacties is Expansion b.v. één van de marktleiders in Nederland. Tot de klanten van Expansion behoren zowel grote organisaties zoals EuroNext, FedEx, Interpay, Shell en Zilveren Kruis als vele middelgrote en kleine ondernemingen.

Achtergrond informatie (