Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT 22 oktober 2002

Teams Werkdam - Woudrichem:

Project vervuilde wegen
RIJSWIJK (NBr): Tijdens projectsurveillance "Vervuilde Wegen" bekeurde de politie vandaag een 32-jarige inwoner van Rijswijk, voor het niet reinigen van de met modder bevuilde weg. Over een afstand van 500 meter was het wegdek met een dikke klei laag bevuild. Er waren geen waarschuwingsborden geplaatst. De veroorzaker kreeg een zogenaamd Lik op stuk proces-verbaal.

Team Loon op Zand:

Inbraak in caravans
KAATSHEUVEL: De politie stelt een onderzoek naar inbraken in drie caravans. De caravans stonden ter reparatie op een terrein aan de Schotsestraat. De dader betrad het terrein door over het hek te klimmen. Momenteel is niet bekend wat er precies gestolen is. Nog niet alle gedupeerde eigenaren zijn al geinformeerd en/of moeten nog uitzoeken wat er gestolen

Inbraak in woning
KAATSHEUVEL: Afgelopen nacht is er ingebroken in een woning aan de Venakker. De inbreker kwam de woning binnen door de voordeur open te hengelen. Vermoedelijk is dat met een haakje door de brievenbus gebeurd. De benedenverdieping werd doorzocht terwijl de bewoners boven lagen te slapen. Er werd geld en een GSM gestolen.

Snelheidscontrole
LOON OP ZAND: Op de Bergstraat werd gisteren tussen15.00 en 17.00 uur een snelheidscontrole gehouden. Ter plaatse geldt een maximumsnelheid van 30 km/u en deze straat wordt door veel verkeer gebruikt als sluiproute. In die tijd werden 255 voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren er 47 in overtreding. Alle overtreders krijgen binnenkort een acceptgiro thuisgestuurd van het Centraal Justitieel Incasso Bureau. De hoogst gemeten snelheid betrof 58 km/u. tevens werden tijdens dezelfde controle 2 personen bekeurd die reden op een bromfiets terwijl ze nog geen 16 jaar oud waren en daarbij ook geen helm droegen.

Berijdster van paard gevallen LOON OP ZAND: Afgelopen nacht, 22 oktober, omstreeks 01.45 uur, trof men op de Berkenlaan een gezadeld paard aan. Het dier was bezweet en in paniek. Er was op dat moment verder niemand meer bij. De politie maakte zich op voor een zoekactie naar de berijder in het natuurgebied de Loonse en Drunese Duinen. Gelukkig kwam de berijdster, een 30-jarige vrouw uit Gouda, na korte tijd zelfstandig het bos uit lopen. Zij was van haar paard gevallen maar had verder aan haar nachtelijke rit geen verwondingen over gehouden.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Man gewond door vallend contragewicht GEERTRUIDENBERG: Op dinsdag 22 oktober 2002 omstreeks 10.50 uur rukten politie en ambulance uit naar de Oude Stadsweg. Daar was een man gewond geraakt door een vallend contragewicht van een hijskraan. De man was daar bezig geweest met werkzaamheden. Er moest namelijk een fontein uit de vijver gehaald worden. Het slachtoffer is samen met zijn collega in een bootje naar de fontein gevaren. Samen sleepten ze de fontein naar de waterkant Toen ze de fontein (met een hijskraan) uit het water wilde hijsen, kwam er een contra gewicht boven in de kraan los en viel op het hoofd van de betrokkene. De man is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en mocht in de loop van de dag al weer naar huis. De arbeidsinspectie stelt een onderzoek in naar de omstandigheden waaronder dit ongeval gebeurde.

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Op maandag 21 oktober 2002, tussen 09.30 en 14.30 uur werd er door de politie een snelheidscontrole gehouden op de Kerkdijk en de Spoorstraat te Hooge Zwaluwe en de Crullaan te Made. Totaal werden 1045 passanten gecontroleerd waarbij 80 overtredingen van de maximumsnelheid werden geconstateerd. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 65 kilometer per uur.

Team Waalwijk:

Aantreffen bromfiets
SPRANG-CAPELLE: De witte Puch Maxi, die uit een tuin aan de Leeuwerik werd gestolen, is later op die dag aangetroffen in Kaatsheuvel. Daar was hij in de bosjes bij een school achter gelaten. De politie is op zoek naar de nog onbekende dader van deze diefstal.

Inbraak in woning
WAALWIJK: In een woning aan de Grotestraat te Waalwijk is ingebroken. De dader(s) kwamen binnen door de achterdeur open te breken. Op dat moment was de bewoonster niet aanwezig omdat de woning gerenoveerd werd. Vrijwel alle goederen lagen daarom ook in een ruimte opgeborgen. Momenteel is niet bekend wat er precies gestolen is. De politie stelde een buurtonderzoek in, waarbij duidelijk werd dat niemand iets van de inbraak heeft gemerkt.

Computers gestolen bij bedrijfsinbraak WAALWIJK: In een bedrijf in de Grotestraat brak men gisteravond in door een kantoorraam open te breken. Daarvoor heeft men eerst een slot van een hek vernield om zo op het terrein te komen. Uit dat kantoor werden 9 computers gestolen.

Gezocht persoon opgepakt WAALWIJK: De politie trof bij een controle in een hotel te Waalwijk een 32-jarige man aan. Het bleek dat er voor hem nog een onherroepelijk vonnis open stond. Hij werd ter plaatse aangehouden. Toen hij daarna gefouilleerd werd bleek hij ongeveer 25 gram cocane bij zich te hebben alsmede 269 pillen. Voor het bezit van deze harddrugs wordt afzonderlijk proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
WAALWIJK: Er is op enkele plaatsen in de gemeente een snelheidscontrole gehouden.
-Groenewoudlaan: 85 voertuigen gecontroleerd, 3 overtredingen met als hoogste snelheid 63 km/u. In dezelfde straat werd tevens tegen een persoon proces-verbaal opgemaakt ter zake belediging.
-Burg. Verwielstraat: 50 voertuigen gecontroleerd, 5 overtredingen met als hoogst gemeten snelheid 60 km/u.

-Taxandriaweg:
100 voertuigen gecontroleerd, 10 overtredingen met als hoogst gemeten snelheid 76 km/u. Tevens werden daar ook 2 personen bekeurd voor het telefoneren tijdens het rijden in een auto.

Aanhouding terzake bedreiging WAALWIJK: De politie arresteerde vanmorgen, 22 oktober een 35 jarige man uit Tilburg. Hij wordt verdacht van bedreiging. Hij had zijn bedreigingen geuit door een mes te trekken tegen een 50 jarige inwoner uit Waalwijk. Hierbij zette de verdacht het mes op de keel van het slachtoffer. Reden voor de bedreigingen was een oude ruzie. De verdachte is ingesloten en proces-verbaal wordt tegen hem opgemaakt.

Team Oosterhout:

Auto in de brand
Een inwoner uit Oosterhout wilde na een visite aan de Lijndonk wegrijden in zijn auto. Nadat hij de motor gestart had kwam er rook onder de motorkap vandaan. Hierop vloog plotseling de auto in brand. De oorzaak moet vermoedelijk gezocht worden in een lekkende benzineleiding.

Bron: Jeroen Steenmeijer