Federatie van Ouderverenigingen

Signalementen

4 september 2002

Signalementen

Hoe veilig willen we het hebben?

Debat over beveiliging en privacy patiëntendossier.Donderdag 24 oktober, van 15.30 tot 19.00 uur, Het Vechthuis, Jagerskade 13-15 te Utrecht. Kosten 15,--.
Voor meer informatie kunt u terecht bij NPCF, Tamara Klappe (030) 297 03 03, e-mail: ictproject@npcf.nl.

Zpg-nieuws

Zgp-nieuws, is de nieuwsbrief van de Zorgpasgroep. De Zorgpasgroep is verantwoordelijk voor het proeftraject in Eemland dat het Zorg Informatie Netwerk test.
Meer informatie: Gitta Hoeks, beleidsmedewerker ict-project, tel. (030) 297 03 03, e-mail ictproject@npcf.nl

Conferentie Een reis door Zuid-Holland

Conferentie voor Een reis door Zuid-Holland in één dag op 27 september van 10.00-14.15 uur. Vertrekpunt: provinciehuis, Zuid-Hollandplein 1 Den Haag.Het is een project binnen het themajaar 2002 Mensen met een handicap van de provincie Zuid-Holland. Geheel in lijn met het motto van dit jaar, Uit eigen beweging, staat dit project in het teken van het eigen initiatief van mensen met een lichamelijke, verstandelijke en/of zintuiglijke handicap.
Meer informatie: Provinciehuis, mw. K.J. van der Lugt, tel. (070)-441 65 16,e-mail: lugt@pzh.nl

Succesvol gehandicaptenbeleid gemeenten

Onlangs verscheen een gids met succesvolle voorbeelden van lokaal geïntegreerd beleid voor chronisch zieken en gehandicapten. Met deze gids wil de VNG gemeenten helpen om zicht te krijgen op de groep chronisch zieken. Ook dient de gids om lokale bestuurders en ambtenaren te inspireren en te stimuleren om beleid voor chronisch zieken en gehandicapten in de lokale situatie in te bedden. Lokale gehandicaptenplatforms kunnen gemeenten adviseren. In de gids zijn, in samenspraak met de Chronisch zieken- en Gehandicaptenraad (CG-Raad) voorbeelden opgenomen uit een aantal gemeenten. Andere boekjes over lokaal beleid verschenen eerder in het project Community care en gemeenten van de Sdg. De gids is te bestellen bij de VNG Uitgeverij.

Nieuwsbrief Jeugdzorg

De ministeries van VWS en Justitie en Taskforce aanpak wachtlijsten jeugdzorg geven gezamenlijk een digitale Nieuwsbrief Jeugdzorg uit. Onlangs is het eerste nummer verschenen Dit nummer kan gedownload worden via: www.jeugdzorg.nl
Via een e-mail naar: jeugdzorg@minvws.nl kan een gratis abonnement op deze nieuwsbrief worden aangevraagd.

Landelijk Centrum Indicatie-instelling Gehandicaptenzorg (LCIG)

Nieuwsbrief nummer 8 verscheen bij het LCIG. Per heden is de nieuwsbrief ook digitaal te lezen op het volgende adres: www.lcig.nl

Foutieve vermelding

In de signalementen staat in de FvO Nieuwsbrief nummer 13 bij Feiten en Regels bij vrijwillige bewonersbijdragen nummer 28009, dit zou 28010 moeten zijn.