Gemeente Rijswijk

Markt Prinses Irenelaan verhuist medio oktober naar Bogaardplein

De Rijswijkse markt in Steenvoorde verhuist met ingang van 24 oktober van de Prinses Irenelaan naar het Bogaardplein bij het winkelcentrum In de Bogaard.
De nieuwe markt op het Bogaardplein groeit uit tot een dagmarkt met 58 kramen. Nu bestaat de donderdagochtendmarkt in Steenvoorde nog uit 14 kramen( voor 7 standplaatshouders). De gemeente Rijswijk heeft de marktkooplieden opgeroepen zich voor de nieuwe markt in te schrijven. Op de nieuwe markt zullen tenminste 23 branches vertegenwoordigd zijn. Per branche zal de toewijzing via loting plaatsvinden. De huidige standplaatshouders aan de Prinses Irenelaan genieten een voorkeurspositie voor de nieuwe markt.

Met het gereedkomen van het Bogaardplein is er in Rijswijk een prima locatie gecreëerd om een warenmarkt te houden. Het plein voldoet aan de vereisten van een marktterrein. Zo is het plein goed bereikbaar met het openbaar vervoer en zijn er voldoende parkeerplaatsen in de ondergrondse parkeergarage aanwezig. Daarnaast is er een fietsenstalling op het plein aanwezig. Ook het benodigde openbare toilet ontbreekt niet.
De officiële opening van de nieuwe markt vindt plaats op donderdag 7 november 2002. Hiervoor worden twee proefmarkten gehouden op 24 en 31 oktober. De nieuwe markt zal in het vervolg van 9.00 tot 17.00 uur worden gehouden. De huidige ochtendmarkt wordt gehouden van 9.00 tot 14.00 uur. Op de nieuwe markt is ruimte beschikbaar voor de volgende branches: baby- en kinderkleding; beenkleding(kousen en sokken); bijouterieën, sieraden en haarmode; boeken, wenskaarten en speelgoed; kamerplanten; stroopwafels; vis; schoenen en pantoffels; stofzuigeraccessoires; lingerie; poelier; reformartikelen; zuivelproducten; chocolade, drop- en suikerwaren; kleding(exclusief baby- en kinderkleding); lederwaren; reformartikelen; dierenbenodigdheden; cosmetica-, schoonmaak- en drogisterijartikelen. De zes branches van de bestaande markt komen op de nieuwe markt terug. Het gaat hierbij om: aardappelen; groente- en fruit; zuivelproducten; bloemen en planten; noten en zuidvruchten; en brood en banket.

Standwerkers

De 58 kramen zijn bestemd voor in totaal 29 standplaatshouders. Op de nieuwe markt is ruimte voor twee standwerkersplaatsen. Deze bijzondere categorie kooplieden benaderen het publiek op een geheel andere wijze dan de zogenoemde "stille kramers". Zij verhogen de levendigheid van de markt.
Belangstellende marktkooplieden kunnen zich tot 20 september a.s. schriftelijk aanmelden bij de gemeente Rijswijk. Onder de inschrijvers wordt door middel van een openbare loting per branche de standplaats(en) toegekend. De openbare loting is op 3 oktober in het gemeentehuis van Rijswijk.



Afdeling Bestuursondersteuning en Communicatie. © 2002 Gemeente Rijswijk. Alle rechten voorbehouden.