FNV BONDGENOTEN

Wijziging hoofdbestuur FNV Bondgenoten

Om de reorganisatie bij FNV Bondgenoten te doen slagen is het noodzakelijk om de positie van de heer Herberigs, algemeen directeur ad interim, te verstevigen. Uit de statuten van de vakbond vloeit voort dat deze positie ondergeschikt is aan die van het hoofdbestuur. Herberigs heeft hierdoor onvoldoende zeggenschap en onderhandelingsmacht om de reorganisatie tot een goed einde te brengen.
Cees de Wildt, penningmeester in het hoofdbestuur van FNV Bondgenoten, heeft daarom per direct zijn portefeuille ter beschikking gesteld. De Wildt heeft deze stap vrijwillig genomen in het belang van de bond. Benadrukt wordt dat het functioneren van de Wildt niet in twijfel wordt getrokken.
Het hoofdbestuur zal vrijdag 25 oktober de bondsraad, het parlement van de bond, vragen om algemeen directeur a.i. Jos Herberigs, op de vrijgekomen plaats, in het hoofdbestuur te kiezen. De verkiezingen voor een nieuw hoofdbestuur op 28 november vinden gewoon doorgang.

De door de algemeen directeur voorgestelde reorganisatie is een bedrijfseconomisch noodzakelijke en verantwoorde operatie, die niet op de lange baan geschoven mag worden. Op een extra bondsraadsvergadering op woensdag 6 november zal de bondsraad hierover besluiten.

meer informatie;
Voorlichting FNV Bondgenoten, 06-22973948

18 okt 02 19:31