Gemeente Haarlem
Grote Markt 2
Postbus 511
2003 PB Haarlem
Tel. 023-511 3000

Gemeente Haarlem, Sector Stadsbeheer

PERSBERICHT

Van: Sector SB / Communicatie
Contactpersoon: Julia de Jong
Doorkiesnummer: 4903
Datum: 22 oktober 2002
Onderwerp: Wethouder Martini plant Eko-bollen

WETHOUDER B. MARTINI GEEFT STARTSEIN VOOR DE PLANT VAN 2000 EKO-BOLLEN

Vrijdag 25 oktober om 9.00 uur plant wethouder Berny Martini de eerste van een tweeduizendtal ecologische bloembollen in de groenstrook aan de Parklaan hoek Jansweg. Zij wordt hierbij terzijde gestaan door de scholieren van groep 8 van Basisschool "De Kring". De milieuvriendelijk geteelde bloembollen zijn aan de gemeente Haarlem geschonken door Stichting Milieufederatie Noord Holland.

Wethouder Berny Martini zal de eerste ecologische bloemenbol planten als startsignaal aan groep 8 van Basisschool "De Kring". De overige tweeduizend bollen zullen met de kinderen geplant worden in het gras van deze groenstrook, onder begeleiding van een paar hoveniers.

De ecologische bollen zijn tijdens een raadsvergadering aan de gemeente geschonken door Stichting Milieufederatie Noord Holland. De milieufederatie moedigt gemeenten aan biologisch geteelde bloembollen te gebruiken in het openbaar groen. Ecologische bloembollen worden gekweekt zonder gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen die schadelijke zijn voor ons milieu. De gemeente Haarlem staat dergelijke milieuvriendelijke initiatieven voor.

De 2000 bloembollen, waaronder narcissen, krokussen, blauwe druifjes en tulpen, zullen in de loop der tijd verwilderen met de bedoeling dat ze elk jaar weer terugkomen tijdens de voorjaarsbloei.

Julia de Jong
Communicatie Stadsbeheer
Gemeente Haarlem
023 - 511 49 03