Dienstenbond CNV

Spoedappèl in kwestie CMG dient 25 oktober
24-10-2002

Persbericht

De zitting in het spoedappèl inzake CMG vindt morgen, 25 oktober, plaats om 10.00 uur in het Paleis van Justitie te Den Haag. Ongeveer een maand later wordt de uitspraak verwacht.

Het maatschappelijk belang van de uitspraak wordt inmiddels alom erkend. Naar aanleiding van de kwestie CMG gaat de Stichting van de Arbeid (STAR) zich buigen over de vraag hoe om te gaan met de toepassing van Bijlage B (de ontslagregels voor uitzendkrachten). De CNV Dienstenbond en de CNV Vakcentrale hebben inmiddels al het beschikbare materiaal inzake de case CMG ingebracht bij de STAR.

Het spoedeisend karakter voor de beslissing van het CWI is niet meer van belang. Het CWI heeft de beslissingen reeds genomen op de aangevraagde ontslagvergunningen. De verleende vergunningen kunnen niet meer ongedaan worden gemaakt, ook niet door een gerechtelijke uitspraak.
De uitspraak die wordt gedaan naar aanleiding van de zitting morgen, is nog wel van belang om CMG aan te kunnen spreken op het gebruik maken van de afgegeven ontslagvergunningen. Een dergelijke "kennelijk onredelijk ontslagprocedure" moet binnen 6 maanden aanhangig worden gemaakt. Deze termijn betekent dat het beroep toch met enige spoed zal moeten worden behandeld.

Op 15 augustus jongstleden heeft de Rechtbank te Den Haag uitspraak gedaan in het kort geding dat door de CNV Dienstenbond en FNV Bondgenoten was aangespannen tegen het CWI. Het kort geding behandelde de vraag of het CWI de ontslagaanvragen van CMG Noord Nederland BV mag beoordelen aan de hand van de uitzonderingsbepalingen voor uitzendkrachten (Bijlage B Ontslagbesluit). In dit kort geding is de eis van de bonden afgewezen. De bonden hebben daarop besloten in spoedappèl (beroep) te gaan tegen het vonnis in kort geding.

Hoofddorp, 24 oktober 2002

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met CNV Dienstenbond-bestuurder Siegbert van der Velde, tel. kantoor: 0512-583 440 of mobiel: 06-2047 1890 of met persvoorlichter Rina van der Werf, tel.kantoor: 023-565 1052 of mobiel: 06-2000 5272