Politie Gelderland-Midden

West Veluwe-Vallei
Ede, inbreker op heterdaad aangehouden
Publicatiedatum: 25-10-2002
De politie heeft donderdagavond een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden op verdenking van inbraak in het gemeentehuis in Ede. Agenten werden omstreeks 22.20 uur gezonden naar het gemeentehuis aan de Bergstraat in Ede in verband met een inbraakalarm. Toen de agenten het pand doorzochten troffen zij de man aan onder een bureau in een van de kantoorruimtes, waarna hij werd aangehouden. De man had een ruit vernield om binnen te komen waarna het inbraakalarm in werking trad. De man is voor verder onderzoek ingesloten.
Ede, jongen verdacht van verschillende zaken
Publicatiedatum: 25-10-2002
Op basis van een onderzoek door gebiedsagenten van de Edese politie is op woensdag 23 oktober rond 10.15 uur een 14-jarige bewoner van Ede aangehouden. De jongen wordt verdacht van verschillende feiten. Donderdag 24 oktober is hij voorgeleid aan Justitie in Arnhem, waar de kinderrechter besloot de jongen in bewaring te stellen. Het onderzoek wordt dan ook voortgezet. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.
De verdachte heeft verklaard inderdaad betrokken te zijn bij de feiten waarvan hij wordt verdacht. Zijn ouders zijn inmiddels in kennis Feiten
Door de politie worden in dit verband de volgende feiten onderzocht. Op zondag 29 september aan het begin van de middag worden vier jongens aan de Proosdijerveldweg bedreigd. Zij moeten goederen afgeven. Het 11- en 12-jaar oude slachtoffer hebben aangifte van deze bedreiging gedaan. En op woensdag 9 oktober worden een 14-jarige jongen en zijn even oude vriendje op de Luynhorst bedreigd en mishandeld. Beide jongens hebben aangifte gedaan.
De gebiedsagenten nemen de zaak hoog op!
Bureau Communicatie
District West-Veluwe Vallei
Harry Munniksma
0318 688221