SILICON POLDER FUND

Workshops Silicon Polder Fund leiden tot meer softwareverkopen

Unieke workshops van Silicon Polder Fund leiden tot meer softwareverkopen en een hogere omzet

Lunteren, 25 oktober 2002 - Silicon Polder Fund B.V., IT-fonds voor inbreng van kapitaal en know how, start binnenkort met de eerste workshops van het ICT Accelerator Program. In dit programma worden jonge ondernemers door ervaren IT-entrepeneurs getraind op het efficiënter verkopen van software-producten. In tegenstelling tot andere meer algemene verkooptrainingen, die gericht zijn op persoonlijke vaardigheden en ontwikkeling, neemt Silicon Polder Fund nadrukkelijk als uitgangspunt 'het behalen van een hogere omzet met een business-to-business softwareproduct'.

Silicon Polder Fund wil met het ICT Accelerator Program jonge IT-bedrijven helpen om hun softwareproducten efficiënt en beter op de markt te brengen en de omzet snel te verhogen. Ervan uitgaande dat het maken van een goed product iets heel anders is dan het goed verkopen daarvan. Resultaat voor deelnemers is dat zij in staat zijn om de cyclus van productontwikkeling tot omzet aanzienlijk te verkorten, dus veel sneller return-on-investment realiseren; en ook door een juiste marktbenadering een veel hogere omzet behalen. Veel aandacht wordt besteed aan marktfocus, directe verkoop, indirecte kanalen zoals resellers en OEM's en aan het netwerken. Deelnemers zijn na de trainingen commercieel flink aangescherpt en klaar voor actie.

Het ICT Accelerator Program is specifiek opgezet voor de bedrijven die door Silicon Polder Fund van kapitaal worden voorzien, maar met ruimte voor deelname door derden. Er zijn zeven workshops van elk meerdere modules en avonden, welke toegankelijk zijn voor de ondernemers zelf en hun sales- en development-management. De workshops zijn: ICT Business Development, Technologie/strategische keuzes, Software Verkopen, Omgaan met Klanten, Cold Calling, Verkopen via Resellers, Verkopen aan OEM's. Eigen praktijkcases kunnen eventueel door deelnemers in de training worden ingebracht. Vanuit het netwerk van Silicon Polder Fund worden zeer ervaren IT-entrepeneurs ingezet.

Enkele workshops worden in samenwerking met Instituut Rhetorica te Doorn en Forward partners in expansion B.V. te Veenendaal verzorgd.

De workshops worden in de avonduren gegeven in de Rosmersholm te Lunteren. Zodoende zijn ook degenen die van plan zijn een bedrijf te starten maar nu nog werknemer zijn, in de gelegenheid hun business concept te toetsen.


---

-