Korps: Friesland, plaats: Fryslân 25-10-2002
Politieberichten 24/10 (13.00 uur) t/m 25/10 (07.00 uur)

Nijland: inbraak tankstation
Tijdens een inbraak bij een benzinestation langs de rijksweg A7 bij Nijland werd donderdag om 03.40 uur telefoonkaarten, sigaretten en ongeveer 180,-- gestolen. Er werd een ruit vernield. Een 43- jarige Sneker deed aangifte.

Heerenveen: 70,-- uit bibliotheekkassa gestolen Een onbekende man heeft donderdag rond 12.40 uur gestolen uit een kassa van de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein. De man deed een greep in de kassa en ging er vandoor. Hij nam ongeveer 70,-- mee. De kassa was niet op slot. Een medewerkster van de bibliotheek probeerde hem tegen te houden maar hij wist te ontkomen. De signalement van de man is bekend bij de politie.

Leeuwarden: inbraak bedrijf
Tijdens een inbraak bij een bedrijf op de Vestaweg is in de nacht van woensdag op donderdag ongeveer 6.650,-- gestolen. De inbrekers kwamen binnen via een uitzetraam. Een 58- jarige inwoner van Hurdegaryp deed aangifte.

Drachten: automobiliste met kind in de sloot
Een automobiliste is donderdag om 10.30 uur met haar kind naar het ziekenhuis Nij Smellinge gebracht nadat ze op de A7 met haar auto in de sloot terecht was gekomen. Na medisch onderzoek bleek dat ze geen letsel hadden. Een chauffeur van een taxibedrijf uit Kootstertille verleende hulp. De 35- jarige Heerenveense reed met haar driejarig zoontje op de A7 richting Drachten. Om een vrachtauto in te halen ging ze naar de linker rijstrook. Toen ze naast de vrachtauto reed, maakte deze een slinger naar links. De automobiliste remde en verloor de controle over haar auto. De personenauto schoot achter de vrachtwagen langs de rechterberm in en belandde in de sloot. De vrachtauto reed door. Het is mogelijk dat de bestuurder/ster niets van het voorval heeft gemerkt. De politie vraagt getuigen die het ongeval hebben gezien om zich te melden op het telefoonnummer: 0900 8844.

Appelscha: auto-inbraak bij begraafplaats
Uit een geparkeerd auto bij de begraafplaats Terwisscha is donderdag rond 11.30 uur een damestas gestolen. De ruit van de rechterportier werd ingeslagen. Een 24- jarige inwoonster van Appelscha bezocht de begraafplaats en had haar auto op de parkeerplaats gezet. Op de begraafplaats hoorde ze een knal en zag ze een auto wegrijden. Er was een ruit van haar auto vernield en haar tas was verdwenen. De vrouw deed aangifte.

Drachten: winkeldiefstal met geweld
Toen een medewerkster van een winkel aan de Oosterstraat een winkeldief tegen wilde houden liep ze een gekneusde pols op. Ze had gezien dat de verdachte een chromen fluitketel had meegenomen en wilde hem tegenhouden. De verdachte bood verzet en wist te ontkomen. Ze ging voor onderzoek naar Nij Smellinge. Een 31- jarige inwoner van Leeuwarden werd s middags aangehouden. Een 45- jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Drachten: auto-inbraak
Uit een geparkeerde auto aan de Ame werd tussen maandag 18.00 uur en donderdag 15.30 uur een radio/cd- speler gestolen. Het slot van de rechterportier was eruit gehaald. De schade bedraagt 500,--. Een 38- jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Sneek: winkeldiefstal
Op donderdag werd rond 16.00 uur een kledingstuk met een waarde van 29,95 gestolen uit een winkel aan de Oosterdijk. De man had beveiligingslabels losgemaakt van twee kledingstukken. Een medewerker van de winkel betrapte de dader en wilde de kledingstukken terugnemen. De man nam een kledingstuk mee toen hij wegrende. Een 20- jarige inwoner van Easterein deed aangifte.

Kornwerderzand: te snel
Op de A7 N werden donderdag rijbewijzen ingevorderd van drie automobilisten omdat ze te snel reden. Waar de toegestane snelheid 70 km/u was, werden respectievelijk 73, 51 en 54 kilometer te snel gereden. Ze ontvingen allen een proces-verbaal.

Surhuisterveen: winkeldiefstallen
Uit een winkel aan De Kolk werd donderdag om 15.20 uur een winkeldievegge aangehouden omdat ze kleding mee wilde nemen zonder te betalen. Later bleek dat de 35- jarige inwoonster van Drachten meerdere winkels had bezocht. Er werd aangifte gedaan door personeel van twee plaatselijke middenstanders.

Heerenveen: woninginbraak
Uit een woning aan de Kornelis de Wildestraat werd donderdag tussen 14.30 uur en 16.55 uur beeld/geluidsapparatuur, een telefoon en een laptop gestolen. De inbreker kwam de woning binnen door een uitzetraam. Een 27- jarige inwoner van Heerenveen deed aangifte.

Sneek: 900,-- schade door auto-inbraak
Tussen woensdag 21.00 uur en donderdag 00.30 uur werd geluidsapparatuur gestolen uit een personenauto die geparkeerd stond aan het Zuidend. De schade werd geschat op 900,--. Een 22- jarige inwoner van Langbroek deed aangifte.

Leeuwarden: auto uitgebrand
Donderdag werd om 05.30 uur een brandende auto aan Koerierstersespel geblust door de brandweer. Er raakte niemand gewond. De oorzaak van de brand is onduidelijk en niet meer te achterhalen volgens de brandweer omdat de auto volledig uitbrandde.

Drachten: onder invloed
Donderdag rond 21.00 uur blies een automobilist aan de Zuidkade tijdens een alcoholcontrole 520 ug/l. De 23- jarige inwoner van de gemeente Smallingerland kreeg een rijverbod van 5 uren en een proces-verbaal.

Harlingen: onder invloed
Een 30- jarige Leeuwarder kreeg donderdag om 00.30 uur een rijverbod van 3 uren na een alcoholcontrole aan de Harlingerstraatweg. De uitslag van zijn blaastest was 415 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal.

Leeuwarden: onder invloed
Tijdens een alcoholcontrole aan de Nieuweburen op donderdag om 02.30 uur, blies een 29- jarige Leeuwarder 315 ug/l. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 2 uren.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272