Politie Gelderland-Midden

Ede, aanhoudingen na geweld
Publicatiedatum: 25-10-2002

Drie mannen in de leeftijd van 21 tot 23 jaar uit onder andere Veenendaal werden door de politie in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden op De Halte in Ede in verband met hun betrokkenheid bij geweldplegingen op straat. Bewakingscamera's registreerden een vechtpartij voor een café aan De Halte, waarop agenten ingrepen. De mannen wilden net instappen in hun auto toen de politie verscheen. Een van hen, een 22-jarige man uit Veenendaal, bleek echter teveel te hebben gedronken en kreeg terplekke een rijverbod uitgereikt. De andere twee wilden de agenten te lijf en werden gelijk aangehouden. Een van het verdachte drietal weigerde tot dusver zijn medewerking te verlenen bij het vaststellen van zijn identiteit, van hem is alleen bekend dat hij 21 jaar is. Korte tijd later bleek dat het drietal betrokken was geweest bij een vechtpartij met twee onbekend gebleven jongens. Bij zijn aanhouding liep de 23-jarige Veenendaler een klap in het gezicht op van een agent omdat hij hem te lijf wilde. Hij raakte daarbij licht gewond en werd daarvoor onder behandeling gesteld in het Gelderse Valleiziekenhuis. Het drietal is voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, getuigen gezocht van overval op winkel
Publicatiedatum: 25-10-2002

In aansluiting op een eerder persbericht over een gewapende overval op een winkel aan de Grotestraat in Ede, donderdagavond omstreeks 21.30 uur, roept de politie getuigen van het voorval zich te melden. De overval deed zich voor net na de koopavond. De politie stelde vast dat de koopavond gisteravond druk bezocht werd en dat er meerdere mensen getuige moeten zijn geweest. Omstreeks 21.30 uur verscheen er een man in een winkel aan de Grotestraat en bedreigde het personeelslid met een vuurwapen om haar te dwingen de kassalade te openen. Nadat zij dat gedaan had greep de overvaller het papiergeld uit de kassalade en verdween rennend de winkel uit in de richting van de kerk. Vrijwel op datzelfde moment hoorde het slachtoffer het geluid van een startende bromfiets. Het signalement van de overvaller luidde volgens het slachtoffer als volgt:

-Man, tussen de 18 en 20 jaar oud

-Noordafrikaans uiterlijk, slank postuur

-pokdalig gezicht en kort donker haar en donkere wenkbrauwen
-gekleed in blauw trainingsjack met capuchon, zwarte broek en baseballcap.
Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie in Ede, 0900-8844.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Ede, inbrekers op heterdaad aangehouden
Even later in de nacht, omstreeks 04.30 uur, kon de politie nog een lid van het dievengilde inrekenen nadat hij eveneens op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in een horecagelegenheid aan De Halte in Ede. De man had de voordeur van het pand opengebroken. Nadat het inbraakalarm in werking trad verschanste hij zich in de zaak achter een tafel met stoelen. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen troffen zij bij het pand een open deur aan aan. Eenmaal binnen kreeg de politie het vermoeden dat de dader nog binnen was. Nadat de agenten de mogelijke verdachte sommeerden tevoorschijn te komen gaf hij zijn schuilplaats op, waarna de man werd aangehouden. Het gaat om een 17-jarige inwoner van Ede.