CNV BEDRIJVENBOND

CNV: Lucent Hilversum schrapt wederom 300 banen

CNV Metaal en elektro: grote zorgen over werkgelegenheid bij Lucent

Lucent Technologies in Hilversum stopt in Hilversum met het ontwikkelen van 'optical networks', zogenoemde glasfiber netwerken. De directie heeft gisteren aan CNV Metaal en elektro bekend gemaakt dat daarmee 300 arbeidsplaatsen vervallen. Nico Boogaard, vakgroepbestuurder van CNV Metaal en elektro: 'Met het afstoten van deze belangrijke ontwikkelafdeling maak ik me grote zorgen over de werkgelegenheid bij Lucent Nederland.'

Met het afstoten van Hilversum verdwijnt de laatste ontwikkel-afdeling van Lucent in Nederland. Het leeuwedeel van de Lucent-activiteiten in Europa vindt plaats vanuit Neurenberg (Duitsland). CNV Metaal en elektro is bekend met de ontstellend slechte markt voor telecommunicatieapparatuur.
In 1998 sloot Lucent in Huizen de laatste fabriek van telecommunicatieapparatuur in Nederland. En in juli 2002 is deze vestiging helemaal gesloten en zijn alle medewerkers ondergebracht in Hilversum.

Medio 2000 waren er nog zo'n 4.000 mensen werkzaam bij Lucent. Nu heeft het bedrijf wederom een reductie aangekondigd, waardoor binnenkort de teller blijft steken op ongeveer 775 werknemers op de afdeling marketing, sales en services in Hilversum.

Halverwege de jaren 80 is Lucent ontstaan uit een joint-venture tussen AT&T en Philips. Alle activiteiten van Philips op het gebied van openbare telefonie en transmissie waren in het bedrijf ondergebracht. Op het moment dat AT&T zich moest opsplitsen vanwege de Amerikaanse antikartel-wetgeving is het productiedeel
doorgegaan als Lucent.
De hoofdactiviteiten in Nederland waren verkoop, service en ontwikkeling, waarmee Nederland verantwoordelijk was voor het gebied Europa, Midden-Oosten en Afrika. Daarnaast werd er op het gebied van openbare telefonie, internet-netwerken en transmissiesystemen volop hardware en software ontwikkeld in Huizen en Hilversum.

Voor nadere informatie:
Nico Bogaard, vakgroepbestuurder CNV Metaal en elektro: 06 - 51 60 2158 mobiel
Nancy Abelskamp, persvoorlichter: 030 - 6348 242.

Houten, 25 oktober 2002

25 okt 02 09:40