Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-10-2002 Agent vordert fiets, ook getuige grijpt in (RKey; 09.30 u) Vrijdag, 25 oktober 2002

District Maastricht

Maastricht; politie-agent vordert fiets, ook getuige/passant grijpt in

Afgelopen donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur trachtten een tweetal jonge straatrovers op de St. Hubertuslaan in Maastricht een 54-jarige man uit Maastricht te beroven van een tas. Het slachtoffer kwam samen met zijn echtgenote vanuit de binnenstad gelopen toen plotseling een tweetal jongemannen bij hem stonden waarbij plotseling aan de tas werd getrokken, teneinde de tas uit zijn handen te rukken. Het slachtoffer liet de tas echter niet los waarop de beide straatrovers, zonder buit er vandoor renden. Beide verdachten, twee jongemannen (17 jr) uit Sittard-Geleen en de gemeente Stein konden na een korte achtervolging door een politie-agent een toevallige getuige/fietser uit Maastricht, worden aangehouden. De politie stelt een nader onderzoek in.

Een politie-agent tijdens een voetpatrouille, zag in de verte de poging diefstal - straatroof gebeuren en zette de achtervolging in. Omdat de afstand te groot was, vorderde de agent meteen de fiets van iemand die daar met zijn fiets stond en fietste de beide jonge straatrovers achterna. Een andere getuige/fietser, een man uit Maastricht die het gebeurde had gezien, fietste de jonge straatrovers achterna. De politie-agent wist op de door hem van een toevallige passant gevorderde fiets als eerste een van de verdachten te achterhalen en aan te houden. De Maastrichtse getuige/passant die de beide verdachten meteen na het gebeurde achterna was gefietst, wist de tweede verdachte te achterhalen. Die was op een gegeven moment op zijn vlucht ten val gekomen. De kordate Maastrichtenaar bedacht zich niet lang, stapte van zijn fiets en sprong met een snoekduik op de gevallen jongeman, voordat deze weer kon opstaan en verder kon vluchten. Bij zijn duik op deze verdachte, liep de Maastrichtenaar een wond op aan zijn knie en raakte diens broek beschadigd. Beide aangehouden verdachten werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie heeft de Maastrichtse getuige voor diens kordate optreden een bos bloemen gegeven.