Gemeente Apeldoorn

Woningruilbank op internet actueler en makkelijk toegankelijk

Inwoners van Apeldoorn kunnen vanaf morgen vrijdag 25 oktober - terecht op de nieuwe website www.woningruilwinkel.nl. Deze is speciaal bedoeld voor woningzoekenden die nu nog niet of nog niet lang genoeg staan ingeschreven bij de Woonruimtewinkel Apeldoorn. De website stelt mensen in de gelegenheid hun woning op internet te plaatsen met het doel onderling van woning te 'ruilen'. www.woningruilwinkel.nl is een initiatief van de gemeente Apeldoorn en de Apeldoornse woningstichtingen Beter Wonen, De Goede Woning, Ons Huis en St. Joseph.

Op de website kunnen inwoners van Apeldoorn die op zoek zijn naar een andere woning kijken of andere mensen ook in hun woning geïnteresseerd zijn. Als dat het geval is dan kunnen beide partijen van woning ruilen op voorwaarde dat de betreffende woningstichtingen hiermee akkoord gaan. Voordelen van deze nieuwe website zijn een verminderde barrière en nieuwe mogelijkheden voor mensen die een woning zoeken. Hebben twee partijen aangegeven van woning te willen ruilen dan koppelt de woningruilwinkel vraag en aanbod aan elkaar.

Voordeel van dit nieuwe dynamische, interactieve systeem is dat iemand die geïnteresseerd is geraakt in woningruil veel meer informatie over zijn of haar woning kwijt kan dan tot nu toe het geval was met het zogenaamde ruilkaartensysteem. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk de woning extra onder de aandacht te brengen met foto's van de woning zelf, van de tuin of andere extraatjes die het huis aantrekkelijk maken zoals een serre of dakkapel. Ook het wijzigen van gegevens gaat heel gemakkelijk.

Geïnteresseerden kunnen via www.woningruilwinkel.nl ook aangeven naar welk soort woning zij op zoek zijn, in welke prijsklasse en de gewenste locatie in Apeldoorn. Al deze gegevens gaan in een database en zijn toegankelijk voor iedereen die zich voor dit systeem heeft aangemeld. Als iemand belangstelling heeft voor een woning die op de website is geplaatst en de belangstelling is wederzijds, dan treden zij eerst met elkaar in contact. 'Klikt' het, dan is het zaak om contact te leggen met de verhuurder, vaak een woningcorporatie. Die controleert of aan de voorwaarden wordt voldaan en overlegt met beide partijen over de mogelijkheden om tot een succesvolle ruil te komen.

Binnenkort zal www.woningruilwinkel.nl gekoppeld worden aan de websites van andere gemeenten en corporaties in de Stedendriehoek, waardoor het succes op onderlinge woningruil alleen maar kan toenemen.

© 1996-2002 - Gemeente Apeldoorn - Disclaimer
Webserver: 1