Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-10-2002 Persberichten district Rijn en Venen, 09.10 uur

Verdachte gewapende overval aangehouden

WOERDEN Bij een bank aan de Voorstraat vond donderdagmiddag een gewapende overval plaats waarbij de verdachte kon worden aangehouden.

Omstreeks 17.00 uur kwam een man de bank binnen en sloot aan in de rij wachtenden. Eenmaal bij de balie vroeg hij onder bedreiging van een mes geld aan de medewerkster. Nadat er een onbekend bedrag was afgegeven verliet de verdachte de bank en vluchtte in de richting van het plantsoen.

Een medewerker en een klant van de bank zetten de achtervolging in en konden de 27-jarige overvaller uit Woerden bij het Plantsoen overmeesteren. De man werd overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie.

Aangehouden voor vernieling

WOERDEN In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 oktober heeft de politie drie jongens aangehouden voor het plegen van vernielingen.

Tijdens de surveillance hoorden agenten omstreeks 03.12 uur glasgerinkel achter een school aan de Minkemalaan. Op het moment dat de agenten poolshoogte namen zagen zij een groep van ongeveer 5 jongeren achter de school staan. Toen de jongeren de politie zagen sloegen zij op de vlucht en klommen over een hek om zo weg te komen via een bouwterrein.
De agenten zetten de achtervolging in en konden drie jongens aanhouden. Het betrof twee 17-jarige en één 16 jarige jongen allen uit Woerden. De jongens worden verdacht van het vernielen van een ruit van de school.

Aantreffen hennepkwekerij

MIJDRECHT De politie heeft donderdagmiddag op de Nijverheidsweg een hennepkwekerij ontmanteld.

Naar aanleiding van tips besloot de politie omstreeks 17.00 uur een onderzoek in te stellen bij een fabriekshal aan de Nijverheidweg. In de hal werd op de eerste verdieping een in werking zijnde professionele hennepkwekerij aangetroffen. In totaal trof de politie 90 planten aan.

De totale kwekerij werd ontmanteld en de apparatuur in beslag genomen.

Aanrijding lestel

WOERDEN Donderdagmorgen vond op de Singel een aanrijding plaats tussen een auto en een fietser, hierbij raakte de fietser gewond.

Een 50-jarige man uit Gouda reed op zijn fiets in de richting van het station. In de bocht wilde een tegemoetkomende 51-jarige automobilist uit Woerden een inrit in rijden. Hierbij zag hij de fietser over het hoofd. De fietser botste tegen de voorzijde van de auto en kwam tegen de voorruit terecht.

Het 50-jarige slachtoffer liep vermoedelijk schouderletsel op.

Gordelcontrole
MAARSSEN De politie heeft donderdagmorgen tussen 09.15 en 10.15 uur op de Dr. Plesmanlaan een gordelcontrole uitgevoerd. In totaal kregen 13 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.