Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-10-2002 Persberichten districten Utrecht stad, 09.15 uur

Bedreiging en mishandeling

UTRECHT- Op dinsdagmiddag 15 oktober heeft er een bedreiging en mishandeling plaatsgevonden op de Vleutensebrug.

Op woensdag 16 oktober heeft een 30- jarige vrouw uit Nieuwegein aangifte gedaan van bedreiging en mishandeling op de Vleutensebrug in Utrecht. De vrouw was op dinsdagmiddag omstreeks 16.00 uur op weg naar huis, door de drukte ontstond er een kleine file. Plotseling werd zij door een bestuurder in een personenauto ingehaald en deze wilde zijn voertuig voor de vrouw plaatsen. Van schrik toeterde de vrouw een keer naar de bestuurder, maar liet de auto vervolgens toch voorgaan. Toen de man in de auto steeds op de remmen ging als de vrouw wilde gaan rijden, hief de automobiliste op een gegeven ogenblik haar beide handen omhoog naar de man. Deze stapte vervolgens uit zijn auto en dwong de vrouw uit te stappen. De man riep een aantal scheldwoorden richting de vrouw, waardoor zij zich geïntimideerd begon te voelen. Toen de Nieuwegeinse weer in de auto wilde stappen, sloeg de man opzettelijk en met veel geweld het linkerportier tegen haar aan. Hierdoor voelde de vrouw hevige pijnen in haar borst, benen en bovenarmen. Toen de vrouw eindelijk in kon stappen en verder wilde rijden, blokkeerde de man gedurende een lange tijd de afslag richting Vleuten en de afslag richting de A2, vervolgens is de man in de richting Vleuten weggereden. De politie heeft de mishandeling in onderzoek en vraagt getuige(n) die nog niet gehoord zijn contact op te nemen met het district Marco Polo; 0900-8844

Wederom drugsdealers in Hoograven aangehouden

UTRECHT Woensdagavond omstreeks 18.00 uur is er wederom een drugsdealer aangehouden op t Goylaan in de Utrechtse wijk Hoograven.

De 42-jarige man uit Utrecht werd aangehouden, nadat door politieagenten werd waargenomen dat hij aan het dealen was. Na fouillering werd er inderdaad drugs aangetroffen. De drugs is in beslag genomen en de verdachte is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

De laatste 14 dagen zijn er door het Jeugdteam, in samenwerking met de Noodhulp en het wijkteam, in totaal vier dealers in Hoograven aangehouden. Twee daarvan zitten in vreemdelingenbewaring en een dader wordt op dit moment nog nader gehoord.

Autokraker aangehouden

UTRECHT In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 oktober heeft de politie een 42-jarige man aangehouden met een zojuist gestolen autoradio nog onder zijn jas.

Agenten zagen om 01.15 uur twee mannen lopen op de Croeselaan. Eén van de mannen, een 42-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats verborg iets onder zijn jas. Bij controle bleek dit een autoradio te zijn. De verdachte bekende dat hij de radio net, in zijn eentje, had gestolen uit een auto die geparkeerd stond op het jaarbeurs-terrein. De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor.

Beroving met geweld

UTRECHT - Donderdagavond is een 39-jarige man uit Utrecht op het Lucasbolwerk beroofd en hij raakte hierbij gewond. De verdachte, een 30-jarige man uit Utrecht is later aangehouden.

Om 21.20 uur kreeg de politie de melding om te gaan naar het Lucasbolwerk waar voor de Schouwburg een man met bebloed gezicht zou staan. Het bleek te gaan om een 39-jarige man uit Utrecht die even daarvoor was beroofd van zijn mobiele telefoon, geld en papieren. De man liep bij de beroving diverse verwondingen op in zijn gezicht. Omdat het slachtoffer de dader al eens eerder had gezien en een goed signalement kon geven kon de verdachte, een 30-jarige man uit Utrecht, later worden aangehouden. Hij is ingesloten op het politiebureau.

Fietsendief door alerte omstanders aangehouden
UTRECHT In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 oktober is een fietsendief aangehouden op de Weerdsingel. Omstanders belden de politie en hielden de verdachte aan.

De politie kreeg de melding om 04.55 uur en nam de verdachte, een 25-jarige man uit Leeuwarden, van de burgers over. De melder verklaarde dat hij had gezien hoe de verdachte met een fiets over de Weerdsingel aan kwam lopen. Hij zag vervolgens dat de man het slot van een andere fiets probeerde open te breken. De verdachte verklaarde later dat zijn eigen fiets een lekke band had en dat hij inderdaad probeerde een andere fiets te stelen. De 25-jarige dief is overgebracht naar het politiebureau en tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole
UTRECHT Donderdagmiddag 24 oktober hield de politie een snelheidscontrole op de Royaards van den Hamkade.

Tussen 13.15 uur en 16.00 uur werd de snelheid van 1.248 voertuigen gecontroleerd. Ter plaatse geldt een maximum snelheid 50 km/u. 143 automobilisten reden te hard en ontvangen een bekeuring. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 91 km/u.