Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 25-10-2002 Persberichten district Lekstroom, 09.45 uur

Brand aangestoken

NIEUWEGEIN Politieonderzoek heeft uitgewezen dat de brand in het wijkcentrum `De Baten` is aangestoken.

In de nacht van dinsdag 22 op woensdag 23 oktober ontstond in het wijkcentrum `De baten` een grote brand. De inzet van een groot aantal brandweerkorpsen kon niet voorkomen dat het centrum geheel verloren ging. In het programma `Opsporing Verzocht` zal maandag 28 oktober aandacht worden besteed aan de brand.

De politie zal op vrijdag 25 oktober in de buurt van het wijkcentrum flyers verspreiden met een oproep aan buurtbewoners of zij iets gezien hebben in de bewuste nacht. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Lekstroom, tel.: 0900 88 44.

Inbreker aangehouden

HOUTEN In de nacht van donderdag 24 op vrijdag 25 oktober vond op de Zandsteen en poging inbraak plaats waarbij de inbreker kon worden aangehouden.

Omstreeks 00.10 uur bemerkten buren dat er ingebroken werd in een naastgelegen woning. De buren namen poolshoogte en ontdekten de inbreker achter de woning. De verdachte probeerde te vluchten maar de bewoners zette de achtervolging in. Na een kleine sprint kon de inbreker door de bewoners worden aangehouden en worden overdragen aan de inmiddels gearriveerde politie. De 37-jarige verdachte uit Utrecht werd en voor verhoor ingesloten op het bureau.