ADECCO

Resultaten Adecco international 3e kwartaal 2002

PERSBERICHT

Adecco SA bevestigt positieve tendens in het derde kwartaal

Adecco Staffing laat een positieve groei van de verkoop zien

Hoogtepunten:

Positieve groei voor Adecco Staffing voor wat betreft verkoop en marktaandelen in grote markten.
Stabilisering van de bruto winst en een nog sterkere verhoging van de bruto winst voor Ajilon Professional.
Verbetering van de productiviteit door aanzienlijke kostenbesparingen.
Vermindering van Days Sales Outstanding met drie dagen en cash-flow opbrengsten uit bedrijfsactiviteiten ter hoogte van 288 miljoen CHF in negen maanden.
Adecco heeft een goede plaats binnen het huidige economische milieu.

CHESEREX, ZWITSERLAND, 23 oktober 2002 Adecco SA, wereldwijd marktleider op het gebied van personeelsdiensten, heeft vandaag haar resultaten voor de drie maanden tot en met 29 september 2002 bekendgemaakt. De inkomsten voor het derde kwartaal bedroegen CHF 6,4 miljard, 1% minder dan in dezelfde periode van het vorige jaar in plaatselijke valuta, en meer dan in augustus en september van het vorige jaar, hetgeen erop duidt dat de positieve tendens van begin dit jaar per kwartaal doorzet. Gerekend in CHF zijn de inkomsten met 9% afgenomen. Het bedrijfsresultaat bedroeg 201 miljoen CHF, een afname van 42% in CHF en van 37% in plaatselijke valuta. Het inkomen vóór aflossing van immateriële activa bedroeg in het derde kwartaal 120 miljoen CHF, een afname van 43% in CHF en van 38% in plaatselijke valuta. In dit kwartaal hebben ongunstige valutaschommelingen een negatieve invloed gehad op de inkomsten en het bedrijfsresultaat, van respectievelijk 8% en 5%.

Voor de periode van negen maanden meldde het bedrijf inkomsten ter hoogte van 18,8 miljard CHF, een inkrimping van 10% in CHF en van 5% in plaatselijke valuta. Het bedrijfsresultaat van 572 miljoen CHF betekende een afname van 41% in CHF en van 37% in plaatselijke valuta. Het inkomen vóór aflossing van immateriële activa bedroeg 322 miljoen CHF voor de periode van negen maanden in 2002, een afname van 44% in CHF en van 40% in plaatselijke valuta.

Wij zijn blij met de positieve groei van Adecco Staffing in het derde kwartaal. Wij hebben een groter marktaandeel verworven in grote markten, terwijl de bruto winst van de groep gestegen is en sterk verbeterd werd bij de afdeling Ajilon, onze divisie voor professional staffing. Aangezien wij ons branche netwerk hebben kunnen behouden terwijl onze kosten verminderd zijn, hebben wij onze productiviteit aanzienlijk verbeterd. Onze strategie voor het voorzichtig opbouwen en beheren van ons branche netwerk zal onze marktpositie nog meer versterken, zodat het marktaandeel uitgebreid en de verkoop verhoogd wordt in een herstelproces zonder grote kostenstijgingen, zei Jérôme Caille, CEO van Adecco.

Divisie performanace

Adecco Staffing meldde met betrekking tot het derde kwartaal een positieve groei van het verkoopresultaat in plaatselijke valuta. Terwijl de winst lager blijft vergeleken met het vorige jaar door het langzame herstel van de markt voor permanente plaatsing, laten deze positieve resultaten zien dat het beleid gericht is op verhoging van de verkoop en de winst. In de periode van negen maanden behaalde de afdeling inkomsten ter hoogte van 16,5 miljard CHF, 8% minder dan vorig jaar in CHF en 3% minder in constante valuta.

De inkomsten van Ajilon Professional daalden met 27% naar 1,9 miljard over de periode van negen maanden, een inkrimping van 24% in plaatselijke valuta. De afdeling boekte een winstverbetering in Q3 door een algemene poging om de bruto winst te herstellen en de kostenbasis af te stemmen op de handelsvoorwaarden.

De inkomsten van LHH Career Services stegen met 14% naar 328 miljoen CHF voor de periode van negen maanden, een stijging van 22% in plaatselijke valuta.

Jobpilot e-HR meldde inkomsten ter hoogte van 14 miljoen CHF over de periode van negen maanden. De integratie van Jobpilot vond plaats volgens schema.

In alle divisies zijn positieve resultaten zichtbaar, ging dhr. Caille verder. In dit kwartaal heeft de verkoop een keerpunt bereikt bij Adecco Staffing, met hogere verkoopcijfers in plaatselijke valuta dan in het vorige jaar. Ajilon Professional heeft haar winstgevendheid op succesvolle wijze verhoogd door de kostenstructuur af te stemmen op de marktvoorwaarden. LHH Career Services hield de verkoop en de winst op een zeer hoog niveau, en Jobpilot staat op het punt om winstgevend te worden.

Vooruitzichten

De directie van Adecco verwacht een positief eerste semester van 2003, ofschoon het ernaar uitziet dat de korte-termijnresultaten beïnvloed zullen worden door het huidige economische milieu.

Acquisitie van Jobpilot AG

Zoals reeds eerder werd aangekondigd stemde de Algemene Vergadering van Jobpilot AG op 22 augustus 2002 vóór een verplichte verkoop van de resterende aandelen die nog niet in het bezit van Adecco waren, tegen betaling van een contante vergoeding ter hoogte van euro 5,30 per aandeel (onder druk). De oplossing werd ingediend bij het Handelsregister en geregistreerd op 18 oktober. Op dezelfde dag werden de aandelen in Jobpilot AG genoteerd op de Frankfurter Neuer Markt. De overdracht van de resterende aandelen, tegen betaling van de vergoeding, zal plaatsvinden op 23 oktober.

Resultaten US GAAP

Over de periode van negen maanden die eindigde op 29 september 2002 meldde Adecco uit hoofde van de US Generally Accepted Accounting Principles (US GAAP) inkomsten ter hoogte van 18,8 miljard CHF en een netto inkomen van 317 miljoen CHF, inclusief 5 miljoen CHF aflossing van andere immateriële activa.

Volgens financieel directeur Felix Weber beschouwt Adecco bedrijfsresultaat en inkomen vóór aflossing van immateriële activa en eenmalige items nog steeds als de meest relevante maatstaven van het financiële resultaat van het bedrijf, aangezien deze het bedrijfsresultaat en het vermogen om groei te bewerkstelligen en dividend uit te keren weerspiegelen.

Met ingang van belastingjaar 2002 heeft Adecco SFAS nr. 142 aangenomen, een standaard die bepaalt dat goodwill en andere immateriële activa met een beperkte/ onbeperkte levensduur niet langer afgelost worden, maar eerder onderworpen worden aan een jaarlijkse degradatietest. Immateriële goederen met een beperkte levensduur zullen echter wel nog steeds worden afgelost, gespreid over de aan deze goederen gerelateerde levensduur.

Uitspraken die zijn gedaan in dit persbericht en die geen betrekking hebben op historische informatie, dienen beschouwd te worden als een vooruitblik, die onderhevig is aan risico's en onzekerheden. De jaarresultaten van het bedrijf kunnen materieel verschillen van de verwachte resultaten die in deze verklaringen zijn bekendgemaakt, ten gevolge van bepaalde factoren zoals die zijn omschreven in de rapporten van de onderneming op formulier 20-F, opgesteld uit hoofde van de Securities Exchange Act van 1934. De resultaten van activiteiten van de onderneming kunnen bijvoorbeeld materieel afwijken van de resultaten die zijn weergegeven in vooruitblikken, onder andere ten gevolge van: onze capaciteiten voor wat betreft het succesvol invoeren van onze strategieën voor groei en bedrijfsvoering, schommelingen in rentevoeten of wisselkoersen van buitenlandse valuta, wijzigingen in de economische omstandigheden, wijzigingen in regelgeving van regering of overheid in de landen waarin Adecco actief is, instabiliteit van de binnen- of buitenlandse markt, onze mogelijkheden voor wat betreft het verkrijgen van commercieel krediet en wijzigingen in politieke, economische of zakelijke omstandigheden in de landen of regio's waarin Adecco actief is. Bovendien kan de marktprijs van de aandelen van de onderneming fluctueren, onder andere ten gevolge van: de bedrijfsresultaten van de onderneming, de bedrijfsresultaten van andere ondernemingen voor personeelsdiensten en wijzigingen in de resultaten van wereldwijde aandelenmarkten in het algemeen.

Over Adecco

Adecco SA is een onderneming van Forbes 500 en wereldwijd marktleider op het gebied van HR oplossingen. Het Adecco netwerk brengt via haar netwerk van meer dan 30.000 medewerkers en bijna 6.000 kantoren in 62 landen verspreid over de hele wereld dagelijks meer dan 700.000 kandidaten in contact met zakelijke klanten. De onderneming is geregistreerd in Zwitserland en wordt geleid door een multinationaal team met ervaring in markten over de hele wereld. Adecco levert een ongeëvenaard scala van personeelsdiensten aan zakelijke partners en gekwalificeerde kandidaten.

De Groep bestaat uit drie divisies: Adecco Staffing, Ajilon Professional, LHH Career Services en Jobpilot e-HR Services. Bij Adecco Staffing, is het Adecco netwerk gericht op het voorzien in behoeftes voor wat betreft tijdelijk personeel voor globale transitie-industrieën, inclusief de auto-industrie, het bankwezen, elektronica, logistiek en telecommunicatie; Ajilon Professional biedt een ongeëvenaard scala van gespecialiseerde merkondernemingen; LHH Career Services omvat onze portfolio van outplacement - en coachingactiviteiten en Jobpilot e-HR houdt zich bezig met on-line rekruteringsactiviteiten voor de Groep.

Adecco staat geregistreerd in Zwitserland en is genoteerd aan de Zwitserse aandelenbeurs (ADEN / handel op Virt-x: 1213860), de NYSE (ADO), en Euronext Premier Marché (12819).

Meer informatie vindt u op de Investor Relations pagina: www.Adecco.com.

Contacten bij Adecco m & c:

Corporate Investor Relations
investor.relations@adecco.com of ++41 1 878 8884

Financieel Directeur
felix.weber@adecco.com of ++41 1 878 8880

25 okt 02 09:58