Provincie Gelderland

Goederenvervoer over water krijgt extra impuls

De Tielse wethouder Litjens stelde 24oktober de uitgebreide gemeentelijke loskade op het industrieterrein Kellen bij het Amsterdam-Rijnkanaal officieel in gebruik. De uitbreiding van de kade maakt het mogelijk nu twee schepen tegelijk te laden of te lossen. Verwacht wordt dat hiermee de overslag van zand ,grind en stukgoed via de loskade de komende jaren wordt verdubbeld naar 1 mln.ton per jaar.

Het overslagbedrijf dat de loskade exploiteert, de firma Harteman, is erg verheugd over deze uitbreiding. De kade krijgt hierdoor veel meer de mogelijkheid door te groeien naar het regionale overslagpunt voor bulk- en stukgoed.

Actieplan Goederenvervoer
In zijn openingstoespraak memoreerde de wethouder ook de kansen om de overslagfunctie van het nieuwe bedrijfsterrein Medel aan de andere kant van Amsterdam-Rijnkanaal te ontwikkelen. De provincie heeft voor deze uitbreiding de gemeente een subsidie gegeven van 76.950 in het kader van het Actieplan Goederenvervoer. Het actieplan richt op de ontwikkeling en ondersteuning van projecten die leiden tot efficiënter goederenvervoer over de weg en voor meer vervoer over water.

Meer informatie: Ludie Olthof, afdeling verkeer en vervoer, tel. (026) 359 96 85, e-mail: l.olthof@ prv.gelderland