Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-10-2002
Persberichten district Maastricht (RKey; 12.00 u) Vrijdag, 25 oktober 2002

District Maastricht

Maastricht/Eijsden/Sittard; politie waarschuwt voor oplichter Een onbekende man wist afgelopen donderdagavond met een smoes bij een bejaard echtpaar in Eijsden in de woning te geraken en hen te bewegen tot afgifte van een bankpas, inclusief de pincode. Er is gisteravond nog meteen actie ondernomen tot blokkering van de bankrekening, echter het is nog niet duidelijk of er al geld vanaf is gehaald / illegaal is gepind. Bij de politie is aangifte gedaan. Daarnaast kreeg de politie meldingen dat gisteren ook op andere adressen in Eijsden, maar ook in Maastricht en in Sittard op dezelfde wijze is getracht bankpasjes, inclusief de pincode te verkrijgen.
De oplichter belde afgelopen donderdagavond aan bij het bejaarde Eijsdense echtpaar met de smoes dat hij van een bank-instelling/bedrijf was en de bankpas kwam omruilen. Die nam hij vervolgens samen met de pincode die hij daarbij vroeg, in. Bij de meeste adressen is het de oplichter niet gelukt/werden geen bankpassen/pincodes gegeven, echter bij het bejaarde echtpaar in Eijsden en bij een bejaarde in Sittard wel. De politie waarschuwt voor deze praktijken (geen bankpassen afgeven en al helemaal nooit de bijbehorende persoonlijke pincode aan anderen bekend maken). De politie stelt een nader onderzoek in.

Maastricht; fikse boete
De politie heeft in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie de bewoners van een woning aan de Smissenhaag in Maastricht bekeurd met een boete van Euro 550,--. De politie die vermoedens had dat er hennep werd gekweekt, trof er de oogst van de hennepkweek aan. Op zolder hingen de henneptoppen te drogen, zon 250 gram. De hennepoogst werd in beslag genomen.

Maastricht; onder invloed
De hoge snelheid van een auto op de Hertogsingel en op de Via Regia in Maastricht, trok afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht de aandacht van de politie. Bij controle op de Via Regia (vlak voor de grens) van de automobilist, een 37-jarige man uit Zutendaal (B), bleek dat de Belg onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 1,4 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte. Daarnaast kreeg de Belg een rijverbod. De politie maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft een 56-jarige automobilist uit Maastricht bekeurd met een boete Euro 190,--. Bij controle afgelopen nacht op de Mergelweg in Maastricht bleek de Maastrichtenaar onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij bij 0,7 promille alcohol in zijn bloed had.