Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-10-2002
Persberichten district Sittard (RKey; 12.15 u) Vrijdag, 25 oktober 2002

District Sittard

Sittard; inbrekers aangehouden
Afgelopen donderdagmiddag, omstreeks 15.00 uur kreeg de politie een melding dat werd ingebroken in een flatwoning aan de Beethovenstraat in Sittard. Bleek dat inbrekers door verbreking van de toegangsdeur de woning waren binnengedrongen en deze geheel hadden doorzocht. Gestolen werden een fototoestel, een videorecorder en sieraden. De politie die na de melding snel ter plaatse was trof in de omgeving twee mannen aan die voldeden aan het opgegeven signalement. Een verdachte werd op de Hemelsley aangehouden en de ander, die nog trachtte te ontkomen en wegrende, werd uiteindelijk op de Chopinstraat aangehouden. De gestolen goederen werden in beslag genomen. Beide aangehouden verdachten, twee mannen (25 / 29 jr) zonder vaste/onbekende woon-verblijfplaats werden overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Sittard; bekeurd
De politie heeft een 50-jarige automobilist uit Sittard bekeurd met een boete van Euro 190,--. Bij controle afgelopen nacht, donderdag vrijdagnacht op de Bradleystraat in Sittard bleek hij onder invloed zijn auto te besturen. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim 0,7 promille alcohol in zijn bloed had.

Holtum; ingebroken
Afgelopen nacht, donderdag op vrijdagnacht omstreeks 04.30 uur is ingebroken in een cafe aan de Kleine Dries in Holtum. Inbrekers zijn door forcering van de toegangsdeur het cafe-pand binnengedrongen en hebben twee speelautomaten opengebroken. Niet alleen het zich daarin bevindende speel/kleingeld, maar ook de spaarkas werd gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan en die stelt een nader onderzoek in.