Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 25-10-2002
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 12.15 u) Vrijdag, 25 oktober 2002

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; vuurwerk
Afgelopen donderdagavond kreeg de politie meldingen dat her en der in Heerlen vuurwerk werd afgestoken. De politie die in de omgeving op onderzoek uitging trof in het stadsdeel Heerlerheide, vlakbij zijn woning een 21-jarige man aan die bij nader onderzoek vuurwerk bij zich had. Het vuurwerk, zon twaalf sogenaamde strijkers werden in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de Heerlenaar.

Brunssum; vlam in de pan
Afgelopen donderdagnamiddag omstreeks 18.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een binnenbrandje aan de Lemmender in Brunssum. Bleek dat in de keuken van een woning de vlam in een (frites-)pan was geslagen. Dat ging gepaard met flinke rookontwikkeling. Er is sprake van flinke rookschade in de woning.

Landgraaf; boete
De politie heeft, in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie de bewoners van een woning aan Burgemeester Jongenstraat in Brunssum bekeurd met een boete Euro 750,--. Bij controle in de woning trof de politie in de kelder een hennepkwekerij aan met totaal ruim 60 hennepplanten. Die werden samen met de aangetroffen groeilampen (4) in beslag genomen. Omdat vermoedelijk met de electriciteit was geknoeid, werd Essent ingeschakeld.

Landgraaf; autobrand
Medeweggebruikers attendeerden afgelopen donderdagnamiddag op de Provincialeweg in Landgraaf een 37-jarige automobilist uit Landgraaf erop dat er vuur onder zijn auto was. Vlak voor de kruising Provincialeweg met de Reeweg stopte de automobilist en stapte meteen uit. De auto brandde nagenoeg geheel uit en er bleef slechts een wrak van over. Het voertuig werd afgesleept. De oorzaak van de autobrand is niet duidelijk en het is niet uitgesloten dat de autobrand is veroorzaakt door mogelijk een lek in de benzineleiding of kortsluiting.