Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 25-10-2002
1e persbericht vrijdag 25 oktober 2002

Politieberichten

Helmond: Overval op supermarkt in Opsporing Verzocht Maandag 28 oktober a.s. besteedt het programma Opsporing Verzocht aandacht aan een onderzoek naar een overval in Helmond. Een onbekende man deed op woensdagavond 9 oktober jl rond 18.00 uur in een supermarkt aan de 2e Haagstraat een greep in de kassa. Hij bedreigde de caissière met een mes. De verdachte reed daarna op een bromfiets weg. Door het programma Opsporing Verzocht zal nader worden ingegaan op de omstandigheden van deze overval. Opsporing Verzocht wordt maandagavond rond 19.00 uur uitgezonden door de AVRO op Nederland 1. De uitzending wordt herhaald op dinsdag 29 oktober rond 12.15 uur.

Eindhoven: Overval
Donderdagmiddag rond 17.25 uur is een sigarenwinkel op de Aalsterweg overvallen. Een onbekende man kwam de winkel binnen en bestelde sigaretten. Direct daarop bedreigde de man de 57-jarige winkelmedewerker met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Vervol-gens deed de dader een greep in de kassa en nam daar geld uit. Hierna bond de man de winkelmedewerker vast, sloeg hem enkele malen en ging er met 800 euro vandoor. Het slachtoffer klaagde over hoofdpijn. De dader, een negroïde man van ongeveer 20 jaar, circa 1.70 meter droeg een lichtbruin/beige suède baseballpet, een donkerkleurig korte jack en spijkerbroek. Getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie van de afdeling Gestel, telefoon 0900 8844.

Eindhoven: Beroving
Donderdagmiddag rond 16.55 uur is een 48-jarige fietster uit Eindhoven van haar handtas beroofd. Zij fietste over de Fruinlaan richting Gerritsonlaan. Een bromfietser met passagier kwam naast haar rijden. Direct daarop zag ze dat een van die jongens haar handtas uit het fietsmandje pakte. Hierna reden zij snel weg richting Gerritsonlaan. In de tas zat een porte-monnee met enkele pasjes.

Eindhoven: Verdachte diefstal fiets aangehouden Donderdagavond rond 20.00 uur is op de Achtseweg Zuid een 14-jarig meisje uit Eindhoven aangehouden. Een politiepatrouille zag dat zij daar met een fiets in de hand hard wegrende. Het meisje hield daarbij het achterwiel van de grond. Bij controle bleek de fiets afgesloten te zijn. Het meisje is na verhoor overgedragen aan haar ouders. De fiets is veilig gesteld aan het politiebureau.

Eindhoven: Man met mes aangehouden
Donderdagavond om 19.50 uur is op de Kerkstraat een 23-jarige man zonder bekende verblijfplaats aangehouden. Een surveillerende politiepatrouille vroeg aan de man of hij drugs of voorwerpen ten behoeve van het gebruik bij zich had. Hierop opende de man zijn jas. De agenten zagen dat hij een groot keukenmes in zijn binnenzak had. Het mes is inbeslaggenomen. De man is voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Donderdagavond om 20.25 uur is op de Paradijslaan een 33-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Een surveillerende agent zag dat de man daar aan een geparkeerde auto stond te rommelen. Bij onderzoek bleek het portierslot van die auto te zijn verbroken. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het politiebureau. De bij verdachte aange-troffen multi look is inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 3.30 uur is op de Stratumsedijk een 40-jarige automobilist uit Valkens-waard aangehouden. De man bleek gedronken te hebben. Hij blies 2,00 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte kreeg een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal.

Eindhoven: Verdachte aangehouden
Donderdagavond om 22.05 uur is op de DS Theodor Fliednerstraat een 40-jarige man uit Eindhoven aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal met geweld. De verdachte drong donderdagmorgen rond 7.00 uur op de Grimbeertlaan, na verbreking van een voordeurruit, een woning binnen en dwong de 48-jarige bewoner tot afgifte van zijn portemonnee. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht.

Helmond: Alcohol
Vrijdagmorgen om 2.15 uur is op de Goorloopweg een 39-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. Bij controle bleek de man gedronken te hebben. Hij blies 1,35 pro mille. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De verdachte kreeg een rijverbod van 6 uur en een proces-verbaal.

Helmond: Diefstal auto
Vrijdagmorgen tussen 6.55 en 7.00 uur is vanaf de Maaslaan een witte bestelauto, Ford Courier, kenteken VV-HB-02, gestolen.

Veldhoven: Diefstal portemonnee
Donderdagmiddag rond 15.50 uur is van een 53-jarige vrouw uit Veldhoven haar portemon-nee gestolen. Zij was aan het winkelen op het Meiveld. Na het passen van kleding pakte zij haar handtas en zag dat de rits openstond. Haar portemonnee bleek te zijn gestolen. In de portemonnee zaten diverse pasjes, persoonsbescheiden en ruim 30 euros.

Gemert-Laarbeek: Verlichtingscontrole
Donderdagvond is op de St. Annastraat en het heuvelplein een verlichtingscontrole gehouden. 11 fietsers kregen een proces-verbaal voor defecte verlichting en reflectie.

Lage Mierde: Alcohol
Vrijdagmorgen rond 2.30 uur is op de Kempenbaan een 37-jarige automobilist uit Reusel aangehouden. Bij controle bleek hij gedronken te hebben. De man blies 0,85 pro mille. Hij kreeg een rijverbod van 3 uur en een proces-verbaal.

Reusel: Verdachte aangehouden
Vrijdagmorgen om 4.55 uur is op de Turnhoutseweg een automobilist uit Eindhoven aange-houden. Bij controle bleek de man 17 jaar te zijn. Tevens zagen de agenten dat het contact-slot uit het stuur verdwenen was. De bij verdachte aangetroffen inbrekerswerktuig zijn inbeslaggenomen en de auto is veilig gesteld. De verdachte is voor nader onderzoek inge-sloten in het politiebureau.

Geldrop: Diefstal auto
Tussen donderdagavond 23.00 en vrijdagmorgen 7.00 uur is vanaf de Jan Carstenszweg een rode personenauto, Opel Kadett, kenteken XS-27-ZF, gestolen.