Gemeente Woudrichem

18/10/2002
Gemeente Woudrichen feliciteert Hoogheemraadschap Alm en Bieschbosch met 25-jarig jubileum

Het Hoogheemraadschap Alm en Biesbosch vierde vrijdag 18 oktober haar 25-jarig jubileum. Ook werd het slot van de uitvoering van de dijkverbeteringwerkzaamheden gevierd. Burgemeester A. van Harten van Woudrichem was, vanwege verblijf in het buitenland, niet aanwezig maar liet door loco-burgemeester Kant een officiële brief aan Dijkgraaf A.B. Snoek overhandigen. Daarin feliciteerde hij de organisatie met haar jubileum en uitte daarbij de wens om samen met het Hoogheemraadschap een kunstmanifestatie langs de Alm te realiseren.

Burgemeester Van Harten verwoordt het als volgt: "Reeds 25 jaar heeft Uw organisatie bijgedragen aan de verbetering van de kwaliteit van dit schitterende landschap. De ecologische herinrichting van de Alm is daar een toonaangevend voorbeeld van. Wat zou het daarom prachtig zijn beide aspecten van de kernactiviteiten van het Hoogheemraadschap te accentueren door bij de officiële opening van de herinrichtring een kunstmanifestatie langs de Alm te organiseren waarin, onder de noemer 'kunstwerken in de natuur', met name beeldend kunstenaars uit de regio zich laten inspireren door de herinrichting." (citaat uit de brief aan A.B. Snoek).

De kunstmanifestatie legt de verbinding tussen de ecologische herinrichting, die het Hoogheemraadschap op dit moment uitvoert, en het nieuwe cultuurbeleid van de gemeente, waarbij lokale projecten een bovenlokale uitstraling krijgen. Ook streeft het nieuwe cultuurbeleid naar betrokkenheid van alle kernen bij culturele activiteiten. Dit moet tot uitdrukking komen door medewerking van lokale en regionale kunstenaars. Wanneer de afronding van de herinrichting plaatsvindt, is nog niet duidelijk.