Arrondissementsparket Roermond

Roermond, 25 oktober 2002

Bevel tot bewaring voor verdachten van ernstig letsel 22-jarige inwoner van Venlo

Dinsdagmiddag 22 oktober 2002 werd een 22-jarige inwoner van Venlo ernstig letsel toegebracht. De verdachte L. en verdachte R. zijn vandaag voorgeleid aan de Officier van Justitie van het Arrondissementsparket Roermond. De Officier van Justitie heeft voor beide verdachten de inbewaringstelling gevorderd bij de Rechter-commissaris van de Rechtbank te Roermond. De inbewaringstelling is gevorderd op grond van de ernstig geschokte rechtsorde en de vrees voor herhaling en de onderzoeksgrond.

De Rechter-commissaris heeft op basis van deze vordering voor beide verdachten een bevel tot bewaring voor de duur van 10 dagen verleend. Halverwege volgende week zal de Raadkamer van de Rechtbank Roermond een beslissing nemen over het verdere verloop van de voorlopige hechtenis voor beide verdachten.

Het Openbaar Ministerie heeft primair verdenking van doodslag ten laste gelegd, subsidiair zware mishandeling met de dood ten gevolge, meer subsidiair mishandeling met de dood ten gevolge en nog meer subsidiair openlijke geweldpleging met de dood ten gevolge. Uit politieonderzoek tot op heden is gebleken dat verdachte L. heeft deelgenomen aan feitelijk geweld (slaan en trappen van slachtoffer) en verdachte R. niet actief heeft deelgenomen aan feitelijk geweld, maar wel een aanmoedigende rol dan wel ondersteunende rol heeft gespeeld in ieder geval niet heeft verhinderd dan wel zich niet heeft gedistantieerd. De Rechter-commissaris heeft een gerechtelijk vooronderzoek geopend teneinde de geestvermogens van beide verdachten te onderzoeken.