Ingezonden persbericht

Amsterdam, 24 oktober 2002

Generaal Pardon dan ook niet meer controversieel

Met een brief aan de LPF-fractie roept Nederland Bekent Kleur de LPF- fractie op om nu te werken aan het instellen van een generaal Pardon voor langdurig verblijvende illegalen. Duidelijk is dat de Lijst Pim Fortuyn zich niet langer met handen en voeten gebonden acht aan het regeerakkoord. Deze situatie biedt de vrijheid om met de oppositie partijen te pleiten voor een onverwezenlijkt standpunt van Pim Fortuyn zelf.

Woordvoerder Bastiaan van Perlo stelt dat, "Nu een meerderheid in de Kamer er voor kiest onderwerpen niet controversieel te willen verklaren, lijkt ons daarmee de weg open om dan ook over een generaal pardon voor langdurig verblijvende illegalen te gaan praten."

"Het is een deal: een streng beleid èn een generaal pardon", aldus de Pim Fortuyn in de krant van 3 mei 2002. Volgens Nederland Bekent Kleur is het beleid al duidelijk strenger geworden maar is de deal inclusief een generaal pardon door toedoen van CDA en VVD de nek omgedraaid. Nederland Bekent Kleur ziet nu de deur wagenwijd openstaan om dit oude LPF standpunt alsnog binnen te halen en roept de LPF daar middels een brief toe op.