Ingezonden persbericht


Persbericht

25 oktober 2002

Schiphol Group en Joh. Enschedé richten nieuw bedrijf op: DARTAGNAN biometric solutions

Schiphol Group en Joh. Enschedé hebben vandaag een joint venture opgericht om gezamenlijk biometrische beveiligingssystemen in de markt te zetten. In de nieuwe joint venture hebben de twee moederbedrijven een gelijk belang .Het bedrijf heet

DARTAGNAN

Onder het merk DARTAGNAN biometric solutions gaat het bedrijf wereldwijd een breed assortiment van technologische oplossingen op het gebied van biometrische identificatie aanbieden, zoals irisherkenning, die reeds door de luchthaven Schiphol gebruikt wordt voor automatische grenspassage.

DARTAGNAN biometric solutions is de eerste joint venture van een belangrijke luchthaven en een bedrijf met een gevestigde internationale reputatie in de ontwikkeling van biometrische identificatie oplossingen. Met deze strategische samenwerking wil de nieuwe onderneming marktleider worden op het gebied van biometrische toepassingen in de luchtvaartindustrie, voor grenspassage en toegangsbeveiliging voor financiële en overheidsinstellingen, en zo de positie van Schiphol Group en Joh. Enschedé versterken. Inmiddels heeft het bedrijf al projecten gerealiseerd voor de IND en de Nederlandse overheid, voor Joh.Enschedé en in Terminal 4 op de luchthaven JFK in New York.

"Biometrie is één van de beste toepassingen voor identificatie van personen", volgens Michiel Kraak, algemeen directeur van de nieuwe joint venture. "Biometrie is de oplossing voor bedrijven en locaties waar veiligheid een topprioriteit is, zoals luchthavens, maar ook banken en pinautomaten waar het van groot belang is om de mensen nauwkeurig te identificeren. Dartagnan biometric solutions heeft voor al deze gebieden toepassingen ontwikkeld."

Schiphol Group
Voor Schiphol Group zijn luchthavens veel meer dan op- of overstapplaatsen. Een luchthaven is als een moderne stad waar werelden elkaar ontmoeten. Met faciliteiten en services voor alle doelgroepen. Zo'n luchthaven noemt Schiphol een AirportCity. Het visitekaartje van Schiphol Group is Amsterdam Airport Schiphol, een van de belangrijkste knooppunten van lucht-, weg- en spoorverbindingen in Europa. Hier is de ontwikkeling en realisatie van de AirportCity- formule het verst gevorderd.

Joh. Enschedé
Joh. Enschedé is sinds 1703 actief met het beveiligen van documenten (bankbiljetten, postzegels en paspoorten) waardoor overheden en bedrijfsleven zich kunnen beschermen tegen de gevolgen van fraude en vervalsing. Nu steeds meer documenten digitaal beveiligd kunnen worden houdt het bedrijf zich ook bezig met het ontwikkelen van veiligheidsconcepten in de informatietechnologie. Voor iris identificatie past het bedrijf de IrisRecognition Software van Iridian Technologies Inc. toe en is Joh. Enschedé bovendien de eerste in de wereld die irisgegevens op een smartcard kan opslaan en uitlezen. .



Ingezonden persbericht