Korps: Friesland, plaats: Fryslân 25-10-2002
Politieberichten 25/10 (07.00 uur) t/m 25/10 (13.00 uur)

Sneek: boot in brand
Vrijdag om 06.25 uur brandde een zeilboot uit die afgemeerd lag aan de
1e Oosterkade. De twee opvarenden, twee Noorse mannen van 44 en 39 jaar konden de boot ongedeerd verlaten. Ze hebben hun boot bij de andere boten vandaan gesleept om te voorkomen dat die vlam zouden vatten. Zowel brandweer als politie waren snel ter plaatse. Hoe de brand kon ontstaan was niet te achterhalen. De brandweerlieden konden enkele spullen van mannen redden. Beide mannen zijn door de poltieagenten opgevangen een meegenomen naar het bureau om zich te kunnen heroriënteren.

Sneek: bromfietscontrole
Bij een bromfietscontrole in Sneek bleken meer dan de helft van de brom- en snorfietsen niet in orde te zijn. Vrijdagochtend tussen 07.30 en 09.00 uur werden 25 bestuurders gecontroleerd op De Lorentzstraat. Dat leverde 14 bekeuringen op. In dertien gevallen ging het om technische zaken, zoals uitlaat en verlichting. Eén bestuurder had geen bromfietscertificaat. Gezien de resultaten zal de politie de komende tijd meer controles houden op bromfietsen.

Reduzum: inbraak diverse bedrijfsautos
In de nacht van donderdag op vrijdag werden diverse gereedschappen gestolen uit meerdere bedrijfsauto die geparkeerd stonden, o.a. aan de Ds. Boerstrjitte, Master Gorterstrjitte Haedstrjitte en D S Bangmastrjitte. Er werden elektrische gereedschappen gestolen waaronder slijpmachines, zaagmachines, schiethamers, schaafmachines en boormachines. Alle voertuigen hadden braakschade. De verschillende eigenaren/beheerders deden aangifte.

Grou: woninginbraak
Tussen vorige week zaterdag 09.25 uur en donderdag 22.45 uur werd beeld- en geluidsapparatuur gestolen uit een woning aan de Garde Jagerswei. Er werd daarbij een schuifdeur vernield. Een 47- jarige Dordtenaar deed aangifte.

Herhaalde melding - Mildam: aanrijding met gewonde Dinsdag omstreeks 06.50 uur vond op de Schoterlandseweg een aanrijding plaats tussen een tractor en een personenauto. De tractorbestuurder, een 47-jarige inwoner van Oudeschoot, reed vanaf een erf de weg op. Voordat hij dit deed bracht hij de tractor met de daarachter gekoppelde voerwagen tot stilstand. Toen hij meende dat de weg vrij was, reed hij op. De tractor was voorzien van een oranje zwaailicht. Hij was met de combinatie reeds op de weg toen hij werd aangereden door een personenauto, die bestuurd werd door een 30-jarige inwoner van Oosterwolde De autobestuurder raakte gewond (gebroken been/ schaafwonden) en werd overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. De auto werd totaal vernield weggesleept. Vlak voor de aanrijding heeft een auto ingehaald die met hoge snelheid voorbij reed. Dit was tussen Mildam en de plaats van de aanrijding. De politie vraagt deze automobilist of andere getuigen die de aanrijding hebben gezien om zich te melden op het telefoonummer: 0900 - 8844.

Drachten: diefstal uit schuur
Tussen woensdag 19.00 uur en vrijdag 07.40 uur werd een fiets en een boormachine gestolen uit een schuur aan de Vogelzang. Er werd een raampje vernield. Een 31- jarige inwoner van Drachten deed aangifte.

Leeuwarden: inbraak gemeentedepot
In de nacht van donderdag op vrijdag werd een bedrijfsauto gestolen uit de gemeentelijke werkplaats aan De Groene Ster. De daders zijn via een lichtkoepel op het dak binnengekomen. Een medewerker, een 41- jarige Leeuwarder deed aangifte.

Sint Nicolaasga: auto gestolen
Aan de Houtsnip werd in de nacht van donderdag op vrijdag een personenauto gestolen. De auto, merk Lexus draagt het kenteken 28-GF-XG, bouwjaar 2000, chassisnummer JTJHF10U500165999. Een 67- jarige inwoner van Sint Nicolaasga deed aangifte.

Buitenpost: auto-inbraak
In de nacht van donderdag op vrijdag werd ingebroken in een personenauto die geparkeerd stond aan de Dr. Postmastraat. Het voorportier vertoonde braaksporen en was met geweld opengetrokken. Er werd geluidsapparatuur, een attachekoffer en cds gestolen. Er werd in dezelfde nacht bij meerdere autos ingebroken. Een 32- jarige inwoner van Buitenpost deed aangifte.

Bureau Communicatie: 058 - 880 8272