Politie Zaanstreek-waterland

Tweede verdachte schietpartij aangehouden
In de woning van zijn zuster in Amsterdam werd vandaag door een arrestatieteam een tweede verdachte aangehouden van de schietpartij op 10 oktober bij de Meteorenweg in Purmerend. Het betreft een 20 jarige man uit Purmerend. Uit het onderzoek is gebleken, dat de man verdacht kan worden van poging tot moord c.q. doodslag en/of medeplichtigheid daaraan. Hij werd in verzekering gesteld en zal maandag aan de rechter-commissaris worden voorgeleid. Bij de schietpartij werd een 39-jarige man uit Purmerend levensgevaarlijk gewond. Hij ligt nog steeds op de intensive-care. Zijn toestand is kritisch/stabiel.


**
LOC: PURMEREND, TILBURYPLEIN

Verdachten vernielingen en overlast gehoord
In de eerste drie maanden van dit jaar hadden bewoners van een seniorenflat aan het Tilburyplein in Purmerend veel last van vernielingen en overige overlast van een groep jongeren. De politie onderzocht de zaak, maar kreeg pas greep op de jongeren toen een videoband beschikbaar kwam. Daarop was te zien, dat een vijftal jongeren vernielingen pleegden. Deze videoband is in het programma Ter Plaatse van TV Noord Holland getoond. Nadien werd de identiteit van de vijf verdachten bekend en konden zij allen worden gehoord. De verdachten waren tussen de 15 en 22 jaar oud en woonden in Purmerend. Er is een proces-verbaal tegen hen opgemaakt, dat inmiddels reeds naar de officier van justitie is gestuurd. Getracht wordt de schade op de jongeren te verhalen.


**
LOC: ZAANDAM, WESTZIJDE

Van winkeldiefstal verdachte vrouw alsnog aangehouden Op 17 oktober zagen getuigen, dat een vrouw uit een speelgoedwinkel gestolen goederen in haar auto in de Zeemansstraat deed en weer wegging. De gewaarschuwde politie vatte post bij de auto, maar de vrouw keerde daarbij niet meer terug. Uiteindelijk werd de auto, waarin zich vermoedelijk van diefstal afkomstige goederen bevonden, 's avonds laat naar het politiebureau overgebracht. In de auto werd een flinke hoeveelheid goederen aangetroffen afkomstig uit winkels in de directe omgeving. Gisteren meldde de vrouw zich aan het politiebureau aan de Nicolaasstraat en werd onmiddellijk aangehouden. Zij gaf toe de goederen uit de winkels te hebben weggenomen zonder daarvoor te betalen. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.


**
11:26 24-OKT-02
LOC: PURMEREND, CHURCHILLAAN

Bromfietsdieven op heterdaad betrapt
Een 23-jarige man uit Zaandijk en een 22-jarige man uit Purmerend werden in de woning van de Purmerender aangehouden voor een bromfietsdiefstal. Een Waterlandse politieman in burger zag de twee mannen op een verdachte manier bezig bij de fietsenstalling van het NS station Overwhere. De mannen reden even later weg op een bromfiets en de politieman volgde hen. Intussen waarschuwde hij zijn collega's, die de mannen even later aanhielden. De bromfiets stond intussen al in de box van de flat van de Purmerender. De verdachte uit Zaandijk was op een door hem reeds eerder gestolen fiets naar de fietsenstalling gereden en had daar de bewuste bromfiets zien staan. Deze stond met een slot door het voorwiel afgesloten. Hij had zelf een soortgelijke bromfiets, waarvan de motor kapot was. De Purmerender had nog een voorwiel van een bromfiets in zijn box staan. De mannen demonteerden het voorwiel van de bromfiets in de fietsenstalling, monteerden daarop het meegebrachte voorwiel en reden met de bromfiets weg. De verdachten werden ingesloten.
**

14:39 24-OKT-02
LOC: PURMEREND, HOOGSTRAAT

Laffe diefstal met racistisch tintje
Een 63-jarige man uit Purmerend werd van zijn portemonnee beroofd door twee onbekende mannen. De mannen gingen ieder aan een kant van het slachtoffer lopen, duwden tegen hem en zetten hem klem. De Purmerender is tengevolge van een hersenbloeding slecht ter been. Eén van de mannen haalden de sigaret uit de mond van het slachtoffer, gooide die op de grond en trapte hem uit. Vervolgens liepen de mannen een stukje met hem mee, waarna één van hen tegen het slachtoffer zei: "Bedankt zwarte". Daarna liepen de mannen weg. Even later miste het slachtoffer zijn portemonnee. Van de mannen is alleen bekend, dat zij blank waren, tussen de 25 en 35 jaar oud en ongeveer 1,80 m lang. De politie verzoekt getuigen te bellen met tel.nr. 0900-8844


**
17:48 24-OKT-02
LOC: ZUIDOOSTBEEMSTER, ZUIDDIJK

Inbraak woning op klaarlichte dag
Tussen 11.30 en 17.15 uur drong men een woning binnen, waarvan de bewoners niet thuis waren. Via een bovenlicht aan de voorzijde van de woning kon men een raam daaronder openen en klom de woning binnen. De hele woning werd doorzocht. Totnogtoe wordt een videocamera vermist.


**
21:48 24-OKT-02
LOC: PURMEREND, KANAALDIJK

Bouwkeet uitgebrand
Op een voor toekomstige woningbouw bestemd terrein brandde een bouwkeet volledig af. De keet stond tegen een opslagloods aan, die wel gespaard kon worden, maar waaraan wel brandschade ontstond. De brandweer bluste de brand. Over de oorzaak is nog niets bekend.


**
02:57 25-OKT-02
LOC: WORMERVEER, ZAANWEG

Parfums weg na ingooien ruit
Uit een drogisterij werd afgelopen nacht een nog onbekend aantal flesjes parfum gestolen. Men kwam de winkel binnen door stenen door de ruit van de voordeur te gooien. De diefstal is snel gebeurd, want toen de politie na een alarmmelding van de winkel ter plaatse kwam, waren de daders reeds verdwenen.


**
03:09 25-OKT-02
LOC: PURMEREND, PABLO NERUDASTRAAT

Auto uitgebrand
Door nog onbekende oorzaak brandde een personenauto afgelopen nacht volledig uit. Een buurman van de eigenaar had een klap gehoord en zag de auto in de brand staan. Daarop heeft hij de eigenaar en zijn gezin wakker gemaakt. De brandweer wist de brand snel te blussen, maar kon niet voorkomen, dat er ook brandschade ontstond aan de gevel van het woonhuis van de eigenaar van de auto en aan een andere geparkeerde auto. De politie stelt een onderzoek naar de oorzaak in.


**

06:25 25-OKT-02
LOC: WESTZAAN, J J ALLANSTRAAT

Auto en portemonnee weg na inbraak
In de afgelopen nacht verbrak men het slot van de voordeur van een woning en drong daar naar binnen. De benedenverdieping werd doorzocht. Uit een keukenla werd een portemonnee en de sleutels van een auto weggenomen. Ook de bijbehorende auto, die op de oprit van de woning stond, heeft men weggenomen. Het betreft een zwarte Jeep Cherokee 3.7 LTD met het kenteken 22-JJ-FX. De auto is splinternieuw, er staat slechts 4000 km op de teller. Het vermoeden bestaat dan ook, dat de inbrekers het speciaal op deze auto hadden voorzien. De bewoners lagen boven te slapen en hebben niets van de inbraak gemerkt.


**
09:04 25-OKT-02
LOC: PURMEREND, HUNZEBOS

Apparatuur weg na inbraak bedrijf
In de afgelopen nacht werd ingebroken in een bedrijf. Men kwam het pand binnen door met vermoedelijk een koevoet een raam open te breken. Het hele bedrijf werd doorzocht. Men nam uiteindelijk een frankeermachine, een laptop, een computer en twee beeldschermen mee.


**
Verkeerscontroles

Alcohol

00:51 25-OKT-02
LOC: ZAANDAM, PROVINCIALEWEG

Een 41-jarige automobilist uit Wijdenes blies 650 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur.


01:31 25-OKT-02
LOC: ZAANDAM, KONINGIN JULIANAWEG

Een 46-jarige automobilist uit Purmerend blies 730 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van acht uur.

03:17 25-OKT-02
LOC: WORMER, RIGASTRAAT

Een 29-jarige automobilist uit Zaandam blies 305 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van twee uur.

Autogordels

24-OKT-02
LOC: ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG

Tussen 13.45 en 15.45 uur
Aantal overtredingen 27

25-OKT-02
LOC: MONNICKENDAM, PROVINCIALEWEG N247

Tussen 09.00 en 09.45 uur
Aantal overtredingen 7

25-OKT-02
LOC: PURMEREND, VERZETSLAAN

Tussen 11.15 en 11.40 uur
Aantal overtredingen 5

Snelheid

24-OKT-02

LOC: ZAANDAM, LEEGHWATERWEG
Tussen 13.00 en 14.30 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 550
Aantal overtredingen 6 = 1%
Toegestane snelheid 80 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 102 km/uur

LOC: PURMEREND, JAAGWEG
Tussen 13.20 en 15.15 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 1010
Aantal overtredingen 226 = 22,3 % !!
Toegestane snelheid 50 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 101 km/uur

LOC: ZAANDAM, VINCENT VAN GOGHWEG
Tussen 13.45 en 15.45 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 900
Aantal overtredingen 90 = 10%
Toegestane snelheid 50 km/uur
Hoogste snelheid onbekend

LOC: WIJDEWORMER, PROVINCIALEWEG
Tussen 15.00 en 15.45 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 430
Aantal overtredingen 12 = 2,8 %
Toegestane snelheid 80 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 122 km/uur

LOC: ASSENDELFT, PROV.WEG PURMEREND BUITENHUIZEN
Tussen 17.00 18.15 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 570
Aantal overtredingen 10 = 1,7%
Toegestane snelheid 80 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 99 km/uur

LOC: ZAANDAM, PROV.WEG ZAANDAM CASTRICUM
Tussen 20.10 en 21.15 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 310
Aantal overtredingen 6 = 1,9%
Toegestane snelheid 50 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 77 km/uur

25-OKT-02

LOC: BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247
Tussen 08.55 en 09.55 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 1050
Aantal overtredingen 7 = 0,6 % !!
Toegestane snelheid 80 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 109 km/uur

LOC: ILPENDAM, JAAGWEG
Tussen 11.19 en 11.40 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 330
Aantal overtredingen 1 = 0,3 % !!
Toegestane snelheid 80 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 102 km/uur

LOC: ASSENDELFT, PROV.WEG PURMEREND BUITENHUIZEN
Tussen 13.10 en 13.50 uur
Aantal gecontroleerde voertuigen 320
Aantal overtredingen 15 = 4,6%
Toegestane snelheid 90 km/uur
Hoogst gemeten snelheid 109 km/uur


---