NV NOM, Investerings- ontwikkelingsmaatschappij voor Noord- Nederland

Spaans bedrijf Grupo Losán vestigt zich in Emmen

Grupo Losán kiest Emmen voor het openen van een nieuwe locatie voor de productie van gefineerd spaanplaat. De nieuwe vestiging in Emmen gaat tevens fungeren als Europees distributiecentrum voor het bedienen van de afzetmarkt in Noord-West Europa.
Met de vestiging is een investeringsbedrag van ¤ 9.000.000 gemoeid. Daarnaast zal de komst van Grupo Losán 40 arbeidsplaatsen opleveren.

Grupo Losán
Grupo Losán is een Spaans familiebedrijf dat in 1964 is gestart met de bewerking van spaanplaat voor de meubelindustrie. In 1984 heeft men een eigen spaanplaatfabriek opgezet. Inmiddels heeft Grupo Losán vijf productielocaties in Spanje en één in Roemenië. Daarnaast heeft dochteronderneming Channel Veneers vestigingen in Spanje en Portugal. Het bedrijf telt 1.100 medewerkers en heeft een omzet van ¤ 150.000.000. Het hoofdkantoor van Grupo Losán is gevestigd in La Coruña.

Locatiekeuze
Op het bedrijventerrein Bargermeer-Zuid wordt een fabriek van 9.000 m² gebouwd. Het totale terrein beslaat circa 2,5 ha.
Grupo Losán heeft voor Emmen gekozen vanwege de gunstige ligging ten opzichte van haar afzetmarkt, de beschikbaarheid van gekwalificeerd personeel en een coöperatieve overheid.
De bouw zal eind 2002 starten, zodat de locatie medio 2003 in gebruik kan worden genomen.

De NOM heeft samen met de gemeente Emmen en het Commissariaat voor Buitenlandse Investeringen in Nederland geassisteerd bij het realiseren van dit investeringsproject.

Groningen, 25 oktober 2002