Ingezonden persbericht

Oracle helpt bedrijven hun supply chain nog efficienter te maken met nieuwe mogelijkheden

~ Nieuwe mogelijkheden en functionaliteiten helpen bedrijven kosten onder controle te houden en service aan klanten te verbeteren ~

Oracle, s werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware kondigt belangrijke toevoegingen aan in Oracle® Supply Chain Management, een integraal onderdeel van de Oracle E-Business Suite dat speciaal ontworpen is om bedrijven te helpen hun supply chain efficiënter te maken door de execution, collaboration en intelligence te verbeteren. De nieuwe Oracle Supply Chain Management functionaliteiten die volgende maand beschikbaar zullen zijn, beslaat alle belangrijke bedrijfsfuncties inclusief ordermanagement, planning, procurement, fabricage, uitvoering, onderhoud en service.

De huidige economische omstandigheden hebben de bedrijfsuitgaven drastisch vertraagd en bedrijven hebben hun aandacht verlegd van omzetverhoging naar kostenreductie. Een gevolg is dat bedrijven hun supply chain willen stroomlijnen om operationele kosten te drukken, dagelijkse bedrijfsprocessen te verbeteren en betere service aan hun klanten te kunnen leveren.

"De nieuwste verbeteringen in Oracle Supply Chain Management komen rechtstreeks voort uit het luisteren naar onze klanten en begrijpen wat hun knelpunten zijn in de supply chain", aldus Don Klaiss, senior vice president applications development. "Door supply chains te verrijken met betere execution-, collaboration- en intelligence-capaciteiten, helpt Oracle bedrijven hun supply chains in te zetten als competitieve wapens om de operationele kosten te verlagen en daarbij de service op alle niveaus te verbeteren."

Supply Chain Execution
Met Oracle Supply Chain Management, kunnen bedrijven hun supply chain execution verbeteren door logistiek en onderhoud te stroomlijnen terwijl ze hun klanten betere service verlenen. Nieuwe supply chain execution-producten en -functionaliteiten zijn:


- Warehouse Management Solution (WMS)
Een uitgebreide WMS-oplossing op basis van een configureerbare, rules-driven architectuur die eenvoudige op de specifieke bedrijfsprocessen van een organisatie afgestemd kan worden. Oracle WMS ondersteunt gerichte orderpicking en -verwerking, geautomatiseerd task management, task interleaving, verpakking en mobiele/RF apparaten voor nauwkeuriger en efficiënter werken.


- Transport
Oracle Transportation stelt bedrijven in staat hun verzendingen op een efficiënte manier voor te bereiden en te volgen, dankzij het gebruik van de automatische selectie van de vervoerder, track en trace -mogelijkheden en geïntegreerde vrachtclassificatie.


- Service Management
De Oracle field service management-oplossing bevat nu twee nieuwe field engineer producten: Scheduler en Oracle Mobile & Wireless Field Service. Advanced Scheduler optimaliseert automatisch de opdrachten van field service engineers op basis van vaardigheden, geografische locatie en de beschikbaarheid van onderdelen om operationele kosten te verlagen en de productiviteit van de teams te verhogen. Mobile and Wireless Field Service stelt service engineers in staat snel informatie te ontvangen en verzenden, om te gaan met uitzonderingen en productiever te werken dankzij voortdurende draadloze ondersteuning. Bovendien biedt Oracle's service management oplossing mogelijkheden voor de logistiek van service-onderdelen. Deze functie vergemakkelijkt de uitwisseling van onderdelen tussen de field engineers en het magazijn waardoor de servicetijd verkort wordt en operationele kosten verlaagd kunnen worden.


- Supply Chain Collaboration
Bedrijven kunnen met Oracle Supply Chain Management de samenwerking in de keten verbeteren, door het uitbreiden en verbeteren van interacties met handelspartners via portals en messaging. Nieuwe producten en functionaliteiten zijn:


- Collaborative Planning
Oracle Collaborative Planning schakelt de traditionele tekortkomingen in planning uit en creëert snellere en nauwkeurigere plannen door bedrijven voorraadniveaus te laten delen, mismatches in vraag/aanbod te identificeren en leveringsbeperkingen te zien via een gemeenschappelijke portal dat geïntegreerd is met Oracle Advanced Planning.


- Collaborative Sourcing
Nu volledig geïntegreerd met Oracle E-Business Suite, verlaagt Oracle Sourcing de kosten aanzienlijk door sourcing, procurement en intelligence te verbinden. Oracle Sourcing biedt alle benodigde onderhandelingsinstrumenten, zoals internetveilingen, RFx ondersteuning en supplier score carding.


- Collaborative Manufacturing
Oracle s manufacturing oplossing is verbeterd om de samenwerking tussen leveranciers en contract fabrikanten goed te laten verlopen voor de productie van hoogwaardige producten. Partner fabrikanten in het bijzonder, kunnen diverse operationele details, zoals planningsschema s, beschikbaarheid van materiaal, capaciteit, kwaliteitsresultaten, verschepingen en facturen uitwisselen vanaf een gemeenschappelijke portal.


- Supply Chain Intelligence
Oracle Supply Chain Intelligence dat gebouwd is op een enkel gemeenschappelijk data model waarin alle data op een centrale locatie opgeslagen kan worden, is de sterkst presterende managementtoepassing voor het voortdurend verbeteren van processen. Oracle's intelligence oplossing is een verzameling van vooraf opgestelde rapporten en analyses die aangeboden worden via gepersonaliseerde portlets. Met behulp van een portal, stelt Oracle's intelligence oplossing bedrijven in staat informatie af te stemmen op functie zodat de juiste informatie op het juiste niveau bij de juiste persoon terecht komt.

(720 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Oracle
Oracle is 's werelds grootste leverancier van bedrijfssoftware. Meer informatie over Oracle vindt u op www.oracle.com.

Trademarks
Oracle is a registered trademark and Oracle9i is a trademark or registered trademark of Oracle Corporation. Other names may be trademarks of their respective owners.

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met:

Nicole Nan van Oracle Nederland BV
Tel: +31 (0)30 669 9836
Fax: +31 (0)30 669 9940

Yvonne van Bokhoven van LEWIS, het IT PR bureau
Tel: +31 (0)40 235 46 00
Fax: +31 (0)40 235 46 01
E-mail: yvonnev@lewispr.com
Website: http://www.lewispr.com

LEWIS Communications BV
Marketing and Media relations for Technology Companies Petunialaan 28
5582 HA Waalre
Nederland

tel: +31 (0)40 235 46 00
fax: +31 (0)40 235 46 01
web: http://www.lewispr.com
e-mail: persinfo@lewispr.com