Politie IJsselland Politie IJsselland
Persinformatie Salland 1 van Donderdag 24-okt-2002 07:00 uur
tot Vrijdag 25-okt-2002 06:59 uur
Door: Moniek Winters
Piket: Wim Rabelink (038-496 38 91)

---

FLES TUSSEN SPAKEN BRENGT FIETSER TEN VAL

MARIENHEEM Gisteravond is aan de Nijverdalseweg te Marienheem een 45-jarige man uit Marienheem met de fiets ten val gekomen. Een fles tussen de spaken is de vermoedelijke oorzaak van de valpartij. De man is met onbekend letsel naar het ziekenhuis vervoerd.
---

FIETSERSCONTROLE

RAALTE Tijdens een fietserscontrole aan de Heetenseweg, de Wijheseweg en de Ganzeboomlaan gistermorgen, zijn er diverse bekeuringen uitgedeeld. Er werd vijf keer bekeurd voor het rijden met drie personen naast elkaar, twee maal voor het niet voeren van een voorlicht en één maal voor het niet voeren van een achterlicht.
---

WEIGERING TOT STOPPEN NA STOPTEKEN POLITIE

RAALTE Gisteravond, omstreeks 20.30 uur, reed een onbekende snor- of bromfiets met hierop twee jongens zonder helm, op de Ganzeboomlaan te Raalte. De politie wilde de bestuurder hierop controleren, waarop de snor- of bromfietser een stopteken kreeg van de politieauto. Hierop werd niet gereageerd. Na herhaaldelijke stoptekens (optische en akoestisch) bleef de bestuurder doorrijden. Hij ging hierop rechtsaf de Burg. Zuidwijklaan in. Op het fietspad reed de politie hem klem, maar de bestuurder keerde voordat de agenten bij hem waren en reed weer weg. De bestuurder werd lange tijd gevolgd door de politie, waarbij wederom optische en akoestische signalen werden gegeven. Na, zonder te stoppen, een stopkruising te zijn overgegaan, sloeg de bestuurder rechtsaf de Stationsstraat in en reed vervolgens tussen twee paaltjes door. Hier eindigde de volgmogelijkheid van de politie. Aan de hand van het signalement van de bestuurder, het signalement van de bromfiets en het nummer van het verzekeringsplaatje, stelt de politie een onderzoek in naar de verdachte.
---

VERKEERSTOEZICHT OP ZWOLSESTRAAT

RAALTE Tijdens verkeerstoezicht op de Zwolsestraat gisteravond zijn een aantal bekeuringen uitgedeeld. Dit ging om één maal aantreffen van een persoon met geopende flesjes, blikjes e.d. met alcoholhoudende houdende drank, twee maal om het niet voeren van fietsverlichting en één maal om het ontbreken van goede remmen op een bromfiets.
---
Einde persinformatie Salland