Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

vrijdag,25 oktober 2002

Politie houdt man aan tijdens horecatoezicht

BREDA: Vannacht heeft de politie omstreeks 05.00 uur op de Havermarkt te Breda een 21-jarige Bredanaar aangehouden die zich niet wilde verwijderen na een vechtpartij.

Agenten zagen dat enkele jongelui aan het vechten waren. Portiers van uitgaansgelegenheden probeerden de vechtersbazen te scheiden. Een jongeman wilde opnieuw verhaal halen en probeerde dit door te duwen en te trekken, Hij is aangehouden vanwege het verstoren van de openbare orde. Hij is na verhoor in vrijheid gesteld.

Verder heeft de politie vannacht omstreeks 05.20 uur een 21-jarige Oosterhouter aangehouden die onder het oog van de agenten op de Havermarkt een man sloeg. De politie was ter plaatse gegaan omdat middels het cameratoezicht een vechtpartij werd waargenomen. Ook heeft de politie een 17-jarige Bredanaar naar het ziekenhuis begeleid die op de Reigerstraat mishandeld was. Het slachtoffer had een forse zwelling ter hoogte van zijn rechteroog opgelopen. Nog niet duidelijk is of het slachtoffer aangifte gaat doen.

Inbraken in woningen

BREDA: Gisteren heeft men ingebroken in een woning aan de Overkroetenlaan. De dader verschafte zich de toegang tot het pand door het slot van de voordeur te forceren. Men heeft uit de woning een breedbeeld tv en twee grote boxen weggenomen. Tevens heeft men ingebroken in een woning op de Liesbosdreef. De inbreker vernielde een ruitje aan de achterkant van de woning. De dader heeft alle vertrekken doorzocht. In Teteringen werd ingebroken in een woning aan de Aanstede, door het bovenlicht van de keuken te verbreken. Uit de woning is in elk geval een GSM telefoon weggenomen.

Politie neemt speelgoedpistool in beslag

Gistermiddag kreeg de politie van het team PrinsenBeemden omstreeks 18.00 uur een melding dat een groep van 5 jongeren op de Blokmoeren aan het schieten waren met een geweer. Ter plaatse bleek dat het om een op een echt gelijkend neppistool ging waarmee de jeugd plastic balletjes op blikjes schoot. De politie heeft twee Bredase jongens van respectievelijk 15 en 12 aangehouden en het pistool in beslag genomen. Tegen de oudste wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij al voor andere zaken twee keer naar bureau HALT was gestuurd. De jongste verdachte kreeg een verwijzing voor de STOP procedure.

Man bedreigt ex-vrouw

BREDA: De politie heeft vannacht omstreeks 01.15 uur in een woning in het centrum van Breda een 38-jarige Bredanaar aangehouden vanwege het bedreigen van zijn ex-vrouw.

Het slachtoffer vertelde de politie dat haar ex-man haar in haar woning bedreigd had met de dood. Haar ex kan het kennelijk niet verkroppen dat de relatie over is. Zij had hem binnengelaten omdat ze bang was dat hij anders de ruiten van de woning zou vernielen. De politie heeft de man in de woning aangehouden.

Bron: Willem van Hooijdonk