Nieuws uit B&W 2002- Nieuws uit B&W van 22 oktober Gemeente Gemert-Bakel


24-10-2002
Nieuws uit de vergadering van burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel

van dinsdag 22 oktober 2002

Krediet voor ontwerpen nieuwbouwplannen school Elsendorp

De Meester Ivenschool in Elsendorp verkeert in een zeer slechte staat. Het verdient voorkeur om het gebouw te vervangen door nieuwbouw. In verband met onderwijskundige ontwikkelingen worden plannen voorbereid voor oprichting van een brede school in Elsendorp. Een brede school is een schoolgebouw dat voor meerdere functies gebruikt kan worden. Voor Elsendorp wordt bijvoorbeeld gedacht aan een combinatie met buurtwerk en een peuterspeelzaal. Voorgesteld wordt de raad voor te stellen 50 duizend euro beschikbaar te stellen om de nieuwbouwplannen te ontwerpen.

Verplaatsing sirenemast in Bakel
Voorgesteld wordt het verplaatsen van een waarschuwings- en alarmeringsmast in Bakel. Het gaat om verplaatsing van de Wilgenroosstraat in Bakel naar de Helmondsestraat. Om precies te zijn: op de hoek Helmondsestraat/Burg. Diepstratenlaan, tussen fietspad en rijweg. De mast is in 2001 geplaatst als onderdeel van het landelijk sirenenetwerk. Nadien bleek dat de mast erg domineert boven de tuinen van de betreffende huizen. De buurtbewoners hebben bezwaren geuit en het college wil daaraan tegemoet komen door de mast te verplaatsen. Daarmee is een bedrag van 16 duizend euro gemoeid. De nieuwe locatie is bepaald na overleg met het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Regionale Brandweer en na publicatie van het voornemen in de voorlichtingsrubriek.

Auto voor officier van dienst van de lokale brandweer Gemert-Bakel Het college besluit tot de aanschaf van een dienstauto voor de officier van dienst van de lokale brandweer. Al enige jaren functioneert een viertal brandweermensen als zodanig en maken daarbij gebruik van hun eigen auto. In relatie tot het werk en privé is dat ondoelmatig en lastig. Een 6-tal voertuigen is vergeleken. Uiteindelijk wil de brandweer kiezen voor een Renault Kangoo 4x4. De netto-kosten (na aftrek van o.a. de BTW) bedragen bijna 30 duizend euro.

Voorstel: Dokter Veegerpad in Bakel
Het college stelt voor om aan de gemeenteraad voor te leggen, gehoord de raadscommissie Algemene Zaken, een pad in Bakel te vernoemen naar dokter Veeger. Het gaat om het verbindingspad tussen verzorgingscentrum "De Wilbertsdries" en de huisartsenpraktijk in Bakel. Het voorstel aan B&W is afkomstig van de KBO in Bakel.

Activering en reïntegratie van uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden en personen vallend onder de Algemene Nabestaandenwet In samenwerking met PSW arbeidsmarktadvies bereiden de Peellandgemeenten de Europese aanbestedingsprocedure voor van de inkoop van reintegratieprojecten. Deze projecten zijn bedoeld voor uitkeringsgerechtigden, niet-uitkeringsgerechtigden en personen vallend onder de Algemene Nabestaandenwet. Conform de SUWI-wetgeving dient een dergelijke aanbestedingsprocedure transparant en toetsbaar te zijn.

Subsidie voor eerste Gemert-Bakelse liedjesfestival Desgevraagd stelt het college een subsidie beschikbaar voor de organisatie van het eerste Gemert-Bakelse (carnavals)liedjesfestival. Het college stelt 150 euro waarderingssubsidie beschikbaar. Het festival wordt op 17 november gehouden, met deelnemers uit de gehele gemeente. Ook wil men komen tot het uitbrengen van een eigen Gemert-Bakelse CD.

Subsidie dartclub Midnight, Bakel
Het college verleent dartclub Midnight uit Bakel op basis van de deelverordening sportverenigingen voor het jaar 2003 een eenmalige subsidie. Ook de notariskosten worden vergoed. De club komt ingaande 2004 in principe in aanmerking voor jaarlijkse subsidie en voor opname in het gemeentelijk welzijnsprogramma.(subsidieprogramma).

Bouwplannen/bestemmingsplannen, Handel, Gemert, Bakel, Milheeze
- Het college verleent geen medewerking aan het willen bouwen van een tweede bedrijfswoning aan de Verreheide 25 in Handel. Het verzoek wordt afgewezen omdat de economische noodzakelijkheid voor een tweede agrarische bedrijfswoning voor een doelmatige agrarische bedrijfsvoering onvoldoende is aangetoond.
- Handhaving bestemmingsplan in Oudestraat: een ingediende zienswijze van het betrokken bouwbedrijf geeft het college geen aanleiding om niet over te gaan tot handhaving van de regels. Het bedrijf heeft eerder een vooraanschrijving ontvangen over beëindiging van de bedrijfsmatige activiteiten op het perceel Oudestraat 116. De bedrijfsmatige activiteiten zijn in strijd met voorschriften uit het bestemmingsplan. Als niet aan de vooraanschrijving wordt voldaan, wordt een last onder dwangsom opgelegd.
- Het college geeft toestemming voor het bouwen van een tuinhuisje aan de Hoekendaalse Velden in Bakel.
- Onder voorwaarde verleent het college bouwvergunning voor het oprichten van een overkapping aan de Akkerweg 8 in Milheeze.
- Het college verleent bouwvergunning en vrijstelling van het bestemmingsplan voor het vergroten van een bedrijfsruimte aan de Amer in Gemert.
- Het college verleent bouwvergunning en vrijstelling van het bestemmingsplan voor woningen/appartementen in het plan 'Achter de kerk' in Bakel. Bouwvergunningen/vrijstellingen worden gepubliceerd in de voorlichtingsrubriek in het Gemerts Nieuwsblad.
-0-0-0-0-