Provincie Zuid-Holland

Persbericht

25-10-2002
Paviljoen Zuidhollandoost.nl groot succes op Floriade

Naar aanleiding van de sluiting van de Floriade op 20 oktober jongstleden, heeft de provincie Zuid-Holland de balans opgemaakt. Gekeken naar de bezoekersaantallen van het Floriadepaviljoen van de provincie, Zuidhollandoost.nl, mag geconstateerd worden dat het paviljoen een groot succes is geweest.

De Floriade ging er van uit dat tussen 5 april en 20 oktober, de periode dat de Floriade geopend was, een bezoekersaantal gehaald zou worden van 3.000.000. De provincie heeft toen besloten het paviljoen Zuidhollandoost.nl (een initiatief van de provincie Zuid-Holland, Hogeschool Larenstein en de Hogeschool In Holland) als geslaagd te beschouwen als een bezoekersaantal van 300.000 zou worden gehaald. Op 22 september 2002 werd echter al de 500.000ste bezoeker op het paviljoen verwelkomd. Uiteindelijk hebben 600.000 bezoekers het paviljoen van de provincie Zuid-Holland bezocht.

Ansichtkaarten
De bezoekers van het paviljoen Zuidhollandoost.nl kregen vanaf de opening van de Floriade de gelegenheid om een ansichtkaart te versturen vanaf het paviljoen. Bij de sluiting van de Floriade op 20 oktober bleek dat 10.940 kaarten zijn verzonden naar adressen in 89 verschillende landen over de hele wereld.

Actueel thema
Bij de grote belangstelling heeft ongetwijfeld het actuele thema van het paviljoen een rol gespeeld. Op een groot scherm van 20 bij 3 meter werd in beeld gebracht wat er zou gebeuren als in Zuid-Holland met de waterbeheersing wordt gestopt. Over 50 jaar zal dan het hele westelijke deel van Nederland onder water zijn verdwenen. Na het zien van de film werden de bezoekers gevraagd hoe het dan resterende deel van Nederland opnieuw moest worden ingericht. Zo werd het een fascinerend spel met de ruimte, waarbij uiteindelijk Het nieuwe Nederland in kaart werd gebracht.